
Op zoek naar een snelle, hartige snack met de smaak van een klassieke cheeseburger? Deze cheeseburger hapjes combineren knapperig bladerdeeg met sappig gekruid rundergehakt, gesmolten cheddar en de perfecte mix van ketchup, mosterd en augurk. Een ideaal borrelhapje voor borrels, feestjes of gewoon als een lekkere traktatie. Makkelijk te maken, nog sneller opgegeten!
Bereiding van Cheeseburger Bites
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Om te beginnen met deze overheerlijke Cheeseburger Bites brengen wij het gehakt op smaak. Snijd een halve rode ui en een augurk fijn en plaats het gehakt in een grote mengkom. Door het gehakt heen mengen wij de rode ui, augurk, paneermeel, 1 ei, ketchup, dijon mosterd en de knoflook- en uienpoeder. Mocht het gehakt mengsel nog erg nat zijn, dan kan je gerust nog wat extra paneermeel toevoegen.
We rollen vervolgens het bladerdeeg uit en snijden het bladerdeeg in de lengte door het midden. Nu heb je twee lange stroken. En verdeel het gehakt over de hele lengte. Zorg er wel voor dat je aan de boven en onderzijde een randje overblijft zodat je die straks aan elkaar vast kan plakken. Herhaal dit bij beide stroken. Verdeel hieroverheen de geraspte kaas. Vervolgens rollen wij het bladerdeeg op door te beginnen bij het gedeelte met het gehakt om zichzelf heen te vouwen. Duw de sluiting aan met een vork.
Snijd de lange repen in gelijke stukken en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop een ei en smeer het bladerdeeg in met het geklutst eitje. Strooi sesamzaadjes over het bladerdeeg heen en bak het af in de oven voor 12 tot 15 minuten of tot het gehakt en het bladerdeeg gaar is.
Laat het kort afkoelen en genieten maar!
Enjoy!


