Sinds korte tijd zijn wij hier thuis helemaal gek op chili con carne. Chili con carne is een Mexicaans stoofgerecht bestaande uit vlees, knoflook en ui. Vaak ook in combinatie met tomaten en bonen. Het is niet alleen heel makkelijk om te maken, maar ook super voedzaam. Bonen zijn enorm vezelrijk en gezond. Binnen een half uur kun je dit gerecht op tafel hebben staan. Ideaal toch?
Voor dit recept hebben wij gebruik gemaakt van onze eigen Mexicaanse kruidenmix. De samenstelling van deze kruidenmix vinden jullie hier. Met deze kruidenmix kun je heel veel van onze heerlijke Mexicaanse recepten maken.
Bereiding van de Chili Con Carne
Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg dan het gehakt toe en maak het rul gaar.
Schenk de tomaten passata bij het gehakt in de pan en voeg daarna de bonenmix en mais aan alles toe. Laat alles een paar minuten sudderen op een middelhoog vuurtje.
Ondertussen mengen wij alle kruiden van de Mexicaanse kruidenmix bij elkaar en daarmee kruid je het gerecht in de pan. Roer alles goed door elkaar zodat de kruiden zich door het hele gerecht mengen. Laat dan alles 10-15 minuten zachtjes stoven.
Schep eerst de rijst op je bord en verdeel daar de gehakt en bonen over. Garneer de het gerecht eventueel met een beetje crème fraîche en geraspte kaas.
Eet smakelijk!
Tip: Je kunt het gehakt eventueel ook weglaten en er lekkere tortillachips erbij eten.
Meer Mexicaans eten? Kijk dan eens op deze pagina.