Chili Con Carne

Sinds korte tijd zijn wij hier thuis helemaal gek op chili con carne. Chili con carne is een Mexicaans stoofgerecht bestaande uit vlees, knoflook en ui. Vaak ook in combinatie met tomaten en bonen. Het is niet alleen heel makkelijk om te maken, maar ook super voedzaam. Bonen zijn enorm vezelrijk en gezond. Binnen een half uur kun je dit gerecht op tafel hebben staan. Ideaal toch?

Bereiding van de Chili Con Carne

Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg dan het gehakt toe en maak het rul. Schenk dan de passata in de pan en voeg de bonen en mais toe. Kruid het gerecht met alle kruiden en roer alles goed door elkaar. Laat alles 10-15 minuten zachtjes stoven.

Schep eerst de rijst op je bord en verdeel daar de gehakt en bonen over. Garneer de chili con carne eventueel met een beetje crème fraîche en geraspte kaas.

Eet smakelijk

Tip: Je kunt het gehakt eventueel ook weglaten en dan lekkere tortillachips erbij eten.

Chili con carne

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Makkelijk & SnelVlees
Deel:

Laat gerust een reactie achter