Deze heerlijke Chimichurri saus komt uit Argentinie en Uruguay. Chimichurri is een mengsel van verse kruiden, zoals peterselie en koriander, knoflook, azijn en olijfolie. Hij is heerlijk fris, kruidtig en bovendien ontzettend makkelijk om te maken. Wij maken chimichurri vaak om te eten bij een lekker stukje vlees. Voornamelijk bij een biefstukje of een stuk bavette van de BBQ. Ook is deze saus erg lekker over een stukje varkenshaas, zoals in dit recept of bij deze varkenshaasspiesjes met ananas. Een top gerechtje van 5 minuten is toch wel de moeite waard om eens te proberen lijkt ons!
Houdt je niet van Koriander? Dan kun je dit ook vervangen door meer peterselie in het recept toe te voegen.
Bereiding van zelfgemaakte Chimichurri Saus
Snijd de koriander, peterselie, sjalot en knoflook fijn. Indien je verse oregano gebruikt, snijd je deze ook fijn.
Meng het door elkaar heen en voeg de zout en chilivlokken toe.
Als laatste mengen wij door dit kruidenmengsel de rode wijnazijn en de olijfolie.
Schenk het bijvoorbeeld over je biefstukje, varkenshaas of groentespies.
Laat gerust een reactie achter