Recept

Chimichurri Saus

Chimichurri

Uit Argentinie en Uruguay komt deze heerlijke Chimichurri saus. Chimichurri saus is een mengsel van verse kruiden, zoals peterselie en koriander, knoflook, azijn en olijfolie. Deze saus is binnen 5 minuten gemaakt en kan bij veel gerechten worden gebruikt.

Houdt je niet van Koriander? Dan kan je ook alleen peterselie gebruiken. 

Bereiding van Chimichurri Saus

Snijd de koriander, peterselie, sjalot en knoflook fijn. Indien je verse oregano gebruikt, snijd je deze ook fijn.

Meng het door elkaar heen en voeg de zout en pepervlokken toe.

Als laatste mengen wij door dit kruidenmengsel de rode wijnazijn en de olijfolie.

Schenk het bijvoorbeeld over je biefstukje, varkenshaas of groentespies.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Makkelijk & SnelGezondDips, Sauzen en Dressings
Deel:

Laat gerust een reactie achter