
Deze Chinese citroenkip is hét recept als je zin hebt in een lekker zoetzuur gerecht. In Maleisië aten wij dit gerecht voor het eerst en wij hebben eindelijk het juiste recept gevonden om het thuis te kunnen maken. Wij zijn er helemaal gek op en willen graag dit heerlijke avondmaaltje met jullie delen!
Wij zijn dol op onze slowcooker. De slowcooker, die wij gebruiken, is van het merk Crockpot. Je kunt deze hier kopen.
Bereiding van de Chinese Citroenkip
Wij beginnen met het snijden van de kippendijen. Houd je niet van kippendijen? Dan kan er ook gewone kipfilet gebruikt worden. Snijd de kippendijen in blokjes en maak de marinade. Marineer de kippendijen en laat de marinade een half uur in de kip trekken.
Mix ondertussen alvast de ingrediënten voor de saus en zet de saus dan opzij.
Mix de bloem met maizena. Bedek de kippendijen blokjes met de bloem en het maizena mengsel. Verwarm alvast een flinke laag olie in de wok. Wanneer de olie goed heet is, bakken wij de kipfilet goudbruin en gaar. Dit duurt een paar minuten. Verplaats de kippenstukjes naar een bord met keukenrol en laat het uitlekken. Bak niet teveel kip tegelijk.
Verwarm in een andere pan de saus en breng het aan de kook. Voeg de gefrituurde kip toe aan deze pan en zorg ervoor dat het goed bedekt is met de citroensaus.
Als finishing touch sprenkelen wij wat sesamzaadjes en bosuitjes over de kip heen.
Serveer met groente naar keuze en rijst.
Eet Smakelijk!
Meer gerechten uit de Aziatische keuken? Wellicht vinden jullie onze Pad Thai of Thaise Kip met citroengras ook erg lekker.


