Recept

Chocolade Pepernoten Cheesecake

Chocolade Pepernoten Cheesecake
Chocolade Pepernoten Cheesecake
Chocolade Pepernoten Cheesecake

Wij zijn gek op pepernoten. Vooral die omhuld zijn met chocolade. Geen zak is veilig bij ons thuis en voor je het weet is het leeg. Deze chocolade pepernoten cheesecake is eigenlijk nog lekkerder dan een gewone zak met pepernoten. Heerlijk romig, goed van smaak en die pepernoten maken het helemaal af. Perfect toch voor bij de koffie of tijdens pakjesavond!

Deze geweldige Chocolade pepernoten cheesecake hebben wij gemaakt in een springvorm van 24cm.

Bereiding van de Chocolade Pepernoten Cheesecake

Verwarm de oven voor op 175 graden.

We beginnen bij de bodem. Gooi de pepernoten in de keukenmachine en maak ze helemaal fijn tot kruimels. Dit kun je natuurlijk ook doen door ze in afsluitbare zak te stoppen en er met de deegroller op te slaan. Smelt de boter in een steelpan en meng dit met de pepernotenkruimels. Houd wat pepernotenkruimels achter voor de versiering van de taart. Bekleed de springvorm (24 cm doorsnee) met bakpapier en verspreid de gemalen pepernoten over de bodem. Verdeel alles evenredig en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Plaats dan de springvorm 10 minuten in de koelkast.

Meng dan de monchou, creme fraiche en suiker met elkaar in een grote kom. Mix alles goed tot een romig mengsel en klop dan de eieren één voor één hier doorheen. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het roomkaas mengsel hier over heen. Plaats dan de taart in de oven en bak hem in 50 minuten mooi goudbruin. De cheesecake is goed als de buitenkant van de taart stevig is maar de binnenkant nog een beetje soft.

Als de cheesecake klaar is, laten wij hem eventjes 15 minuten buiten de koelkast en 15 minuten in de koelkast afkoelen. Daarna gaan we de taart versieren met chocolade. Smelt de chocolade in een au bain marie of in de magnetron. Giet de gesmolten chocolade vervolgens over de taart en versier hem dan met de overgehouden pepernoten kruimels. Laat dan de taart vervolgens weer een half uurtje afkoelen in de koelkast.

Voila, je hebt deze heerlijke Chocolade Pepernoten Cheesecake gemaakt.

Enjoy!

Chocolade Pepernoten Cheesecake
Chocolade Pepernoten Cheesecake

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Holiday treatsFeestdagenSinterklaasCake en TaartenCheesecakeZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter