Recept

Chocolade Aardbeien Kerstboompjes

Deze leuke choclade aardbei kerstboomjes heb ik voor het laatst bewaard. Dit idee was ik al vaker tegengekomen op Pinterest en vond het zo leuk dat ik ze ook eens wilde maken. Het is gewoon een super lekkere traktatie om uit te delen, voor bij de koffie/thee of om te serveren tijdens de kerstbrunch. Aardbeien zijn wat lastiger te krijgen dit seizoen, maar omdat je ze niet ziet in het eindresultaat zou je ook diepvries aardbeien kunnen gebruiken. Ontdooi ze dan wel goed en dep ze droog voor het gebruik, anders zijn ze te vochtig.

Bereiding

Breek de witte chocolade in stukjes en smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Lees hier alles over het smelten van chocolade. De ene helft van de gesmolten chocolade laten we wit en de andere helft kleuren we groen. Prik met een sate prikker in de groene kleurstof en meng dit met de witte chocolade. Waarschijnlijk zul je deze stap twee tot drie keer moeten doen totdat je de juiste kleur te pakken hebt.

Verwijder het kroontje van de aardbei. Prik een vork in de onderkant van de aardbei en doop de aardbei in de groene chocolade. Smeer een beetje witte chocolade op de oreo koekjes. Haal de aardbei van de vork en plaats deze boven op de witte chocolade van de oreo’s. Versier als laatste de aardbeien met sprinkles.

Fijne Feestdagen!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Holiday treatsFeestdagenKerst
Deel:

Laat gerust een reactie achter