Mini Chocolade Bananenbroodjes

Begin je dag met een goed ontbijt. Deze gezonde bananenbroodjes zijn hier perfect voor. Ze bevatten geen suiker, alleen een beetje honing. Let op, hierdoor zullen ze niet erg zoet smaken. De broodjes nemen niet veel tijd in beslag en je kunt ze makkelijk van te voren maken. Vaak maak ik ze zondagavond al zodat ik tot en met woensdag nog heerlijke kan genieten van dit lekkere, verantwoorde ontbijtje. Simpel, gezond en overheerlijk! Ze zijn ook erg leuk voor een high tea of als verantwoord tussendoortje.

Bereiding

Zet de oven alvast aan op 200 graden en smeer de muffin bakvorm in met een beetje olie.

Weeg de bloem en cacaopoeder af met een keukenweegschaal. Meng beide ingrediënten met elkaar in een grote mengkom en voeg ook de bakpoeder toe.

Breek de bananen in stukjes en pureer deze met een blender, of keukenmachine. Daarna kun je de eieren, honing en het melk toevoegen. Mix deze ingrediënten met het bananenpuree.

Spatel de bananen eiermengsel door de bloem en cacaopoeder. Klop met een garde alle ingrediënten door elkaar tot een luchtig (brokjes vrij) beslag. Breek de pecannoten en voeg ze toe aan het beslag. Bewaar wel 12 hele noten voor de garnering van de chocolade bananen muffins.

Verdeel het beslag over de muffin vormpjes. Vul elk vormpje ongeveer driekwart met het beslag en leg een hele pecannoot boven op.

Plaats dan de muffintray in de oven en bak de bananen muffins ongeveer 20 minuten lang. Kijk na 20 minuten of de muffins gaar zijn. Je kunt door middel van een satéprikker kijken of de muffins nog nat van binnen zijn. Als ze nog nat zijn, laat ze dan nog een paar minuten langer bakken.

De Chocolade Bananen Muffins zijn zowel warm als afgekoeld om te smullen! Geniet ervan!

 

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondOntbijt
Deel:

Laat gerust een reactie achter