Recept

Chocolade Bananenbrood

Chocolade Bananenbrood

Wij zijn gek op bananenbrood en al helemaal op deze chocolade bananenbrood met pure chocolade en walnoten. Chocolade maakt echt alles lekkerder en daarom valt deze bananenbrood zo in de smaak. Het is een gezond, verantwoord tussendoortje dat snel en makkelijk te maken is. Naast de pure chocolade, is enkel wat honing toegevoegd voor een zoetere smaak. Helemaal perfect dus!

Bereiding Chocolade Bananenbrood

De bereiding van dit bananenbrood is eigenlijk erg simpel.

Zet van te voren alvast aan op 175 graden.

Mix als eerste alle bananen, eieren, het vanille-extract, honing en kaneelpoeder met elkaar in een blender of prak alles fijn in een kommetje.

Meng dan de bloem, het bakpoeder en de cacaopoeder met elkaar in een grote kom. Voeg nu het bananenmengsel toe en mix alles goed met elkaar tot een glad mengsel. Zorg ervoor dat er geen klontjes achter blijven. Hak dan de pure chocolade in stukjes. Meng de helft van de chocolade door het beslag en de andere helft bewaar je ter versiering.

Bekleed het bakblik met bakpapier en giet het bananenbeslag in de vorm. Versier het bananenbrood met de walnoten en stukjes pure chocolade.

Zet de vorm in de oven en bak het bananenbrood in 45 minuten af.

Geniet er van!

Bewaartips:
– Luchtdicht verpakt of verpakt in aluminiumfolie kun je het bananenbrood ongeveer 5 dagen bewaren.
– Je kunt het bananenbrood ook in plakjes afzonderlijk bewaren in de vriezer. Het brood is dan ongeveer 1 maand houdbaar.

Chocolade Bananenbrood

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondGezonde TussendoortjesOntbijt

Reacties (6)

Laat gerust een reactie achter