Wij zijn gek op bananenbrood en al helemaal op deze chocolade bananenbrood met pure chocolade en walnoten. Chocolade maakt echt alles lekkerder en daarom valt deze bananenbrood zo in de smaak. Het is een gezond, verantwoord tussendoortje dat snel en makkelijk te maken is. Naast de pure chocolade, is enkel wat honing toegevoegd voor een zoetere smaak. Helemaal perfect dus!
Bereiding Chocolade Bananenbrood
De bereiding van dit bananenbrood is eigenlijk erg simpel.
Zet van te voren alvast aan op 175 graden.
Mix als eerste alle bananen, eieren, het vanille-extract, honing en kaneelpoeder met elkaar in een blender of prak alles fijn in een kommetje.
Meng dan de bloem, het bakpoeder en de cacaopoeder met elkaar in een grote kom. Voeg nu het bananenmengsel toe en mix alles goed met elkaar tot een glad mengsel. Zorg ervoor dat er geen klontjes achter blijven. Hak dan de pure chocolade in stukjes. Meng de helft van de chocolade door het beslag en de andere helft bewaar je ter versiering.
Bekleed het bakblik met bakpapier en giet het bananenbeslag in de vorm. Versier het bananenbrood met de walnoten en stukjes pure chocolade.
Zet de vorm in de oven en bak het bananenbrood in 45 minuten af.
Geniet er van!
Bewaartips:
– Luchtdicht verpakt of verpakt in aluminiumfolie kun je het bananenbrood ongeveer 5 dagen bewaren.
– Je kunt het bananenbrood ook in plakjes afzonderlijk bewaren in de vriezer. Het brood is dan ongeveer 1 maand houdbaar.
Lekker! Ik ga deze eens proberen! Hoe heet heb je de oven (hetelucht of gewoon) gezet?
Hi Lianne,
Wij zagen inderdaad dat we de oven temperatuur er niet bij hadden gezet. We zetten de oven aan op 175 graden en wij gebruiken de heteluchtoven.
Succes met het maken en geniet er van!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hey zusjes,
Zojuist jullie recept gemaakt. Alleen geen walnoten in huis, dus kokosrasp gebruikt en iets minder bloem. En heb het in cupcakevormpjes gedaan. Lekkerrrrr!
Oeeh lekker! Het kan ook zeker met alleen kokosrasp. Smaak blijft net zo lekker 🙂
Er staat in de beschrijving kaneel toevoegen. Staat niet bij de ingrediënten. Wel of niet?
Hi Jr,
Excuses, wij voegen het toe bij de ingredienten. Een lekker snufje kaneel past goed bij dit brood. Mocht je dit niet gedaan hebben dan is dat ook geen probleem.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma