Recept

Basisrecept voor Chocolade Cupcakes

Chocolade Cupcakes
Basisrecept voor Chocolade Cupcakes

Dit basisrecept is het ideale recept voor de lekkerste chocolade cupcakes. Heerlijk smeuïg en goed van smaak. Een ultiem verwenmomentje! De cupcakes kun je natuurlijk gewoon zo opeten maar je kunt ze ook versieren met een heerlijke botercrème, zoals wij dat hadden gedaan met de Valentijn Cupcakes.

Voor de mensen die niet van koffie houden. Je proeft de koffie smaak niet, maar de chocolade smaak wordt er juist intenser van.

Bereiding van de Chocolade Cupcakes

Verwarm de oven voor op 160 graden.

We beginnen met het mengen van de droge ingrediënten. In een kom mengen we de kristalsuiker, bloem, cacaopoeder, zout en de baking soda.

We smelten de 40 gram pure chocolade in de magnetron. Zorg er wel voor dat je de chocolade niet laat verbranden in de magnetron. Dus smelt het in intervallen van eerst 30 seconden en daarna 5 seconden totdat alles volledig gesmolten is. Roer tussendoor. Laat het even afkoelen.

In een kleine kom mengen we het ei, de karnemelk, olijfolie, chocolade en koffie. Klop het met een garde tot het volledig gemengd is.

Schenk nu de vloeibare ingrediënten in de droge ingrediënten. Klop het met een garde tot het resulteert in een egaal mengsel. Schenk het in een maatbeker en vul de cupcakes vormpjes. Je kan dit uiteraard ook gewoon met een lepel doen, maar omdat dit mengsel heel vloeibaar is, kan je het ook in een maatbeker doen en dan de cupcakes schenkend vullen. Vul de cupcakevormpjes voor ongeveer 75 procent.

Bak de cupcakes af in het midden van de oven voor ongeveer 22 tot 25 minuten, tot de cupcakes weer omhoog veren na het indrukken.

Chocolade Cupcakes
Chocolade Cupcakes
Chocolade Cupcakes
Chocolade Cupcakes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureBasisreceptCupcakes & MuffinsZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (3)

Laat gerust een reactie achter