Recept

Chocolade Havermout Koekjes

Chocolade Havermout Koekjes
Chocolade Havermout Koekjes

Deze heerlijke chocolade havermout koekjes bakken wij tegenwoordig regelmatig. Nu wij eenmaal door hebben hoe lekker én hoe simpel ze zijn, is het een super makkelijke zoete snack als tussendoortje of als je plotseling visite krijgt. Je hebt namelijk maar een handvol aan ingrediënten nodig en het zijn ook nog eens ingrediënten die je vaak al in huis hebt. Zeker als je ze al een keer hebt gemaakt. Dan heb je nog genoeg in huis voor een tweede en zelfs een derde keer. Je hoeft alleen wat bananen in huis halen en voilà, deze heerlijke koekjes heb je in een kwartiertje tot 20 minuten op tafel staan. Ze zijn zowel warm als koud onwijs lekker!

Bereiding van de Chocolade Havermout Koekjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voor dit recept maken wij gebruik van lekkere zoete bananen. Deze bananen moeten dus beetje bruin zijn, zodat ze extra zoet zijn. Heb je helemaal gele bananen? Geen probleem.  Verwarm de oven voor op 150 graden en plaats de bananen in schil op een bakplaat met bakpapier. Plaats de bakplaat in het midden van de oven gedurende 15 tot 30 minuten tot de bananen zwart zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.

Prak de bananen en meng het prakje met de havervlokken, cacaopoeder, bakpoeder en de chocolade chips. Mix dit goed door elkaar tot alles goed is vermengd. Met een ijs schep plaatsen wij de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Duw nog lekker wat extra chocolade chips in de koekjes. Wij maken ongeveer 6-8 koekjes met dit recept.

Bak de koekjes af in 12 minuten en laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat.

Enjoy!

Chocolade Havermout Koekjes
Chocolade Havermout Koekjes
Chocolade Havermout Koekjes
Chocolade Havermout Koekjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Gezonde TussendoortjesZoetigheid en BakreceptenKoekjes

Laat gerust een reactie achter