Chocolade kruidnoten blondies zijn een verrukkelijke traktatie, die de smeuïgheid van blondies combineert met de knapperige bite en kruidige smaak van kruidnoten. Deze feestelijke lekkernij is perfect voor Sinterklaas en een echte publiekslieveling. Gemakkelijk te maken en onweerstaanbaar bij koffie, thee of als dessert!
Meer sinterklaas recepten? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.
Bereiding van de Chocolade kruidnoten blondies
Als eerste zet je de oven aan op 175 graden. Plaats dan bakpapier in de bakvorm.
Zorg er voor dat alle ingrediënten buiten de koelkast liggen en op kamertemperatuur komen. Dit geldt voornamelijk voor de boter en de eieren.
Pak dan een grote kom en mix hierin de roomboter en lichte basterdsuiker tot het volledig gemengd is. Voeg daarna de eieren, het vanille-extract en een snufje zout toe. Mix alles tot een egaal beslag.
Spatel de bloem door het beslag van boter, suiker en eieren. Voeg daarna 3/4 deel van de chocolade kruidnoten toe aan het beslag. Meng alles goed door elkaar.
Plaats de blondies in de oven en bak deze in 30 minuten af. De zijkanten moeten stevig zijn, maar het midden hoeft dat niet. De cake mag namelijk een beetje smeuïg zijn. Mocht je dit toch liever niet willen, bak dan het gebakje nog wat langer af. Houd het wel goed in de gaten en begin bijvoorbeeld met de baktijd met 5 minuten te verlengen.
Zodra de blondie klaar is, haal je hem uit de oven. Smelt de 50 gram pure chocolade en verdeel deze over de blondies. Versier dan de blondies met de overgebleven stukjes chocolade kruidnoten en zet de cake even in de koelkast.
Na een uurtje kun je lekker genieten van deze sinterklaas lekkernij.