Deze overheerlijke snelle chocolade soufflé zijn knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Het is een makkelijk te maken nagerecht en dat maakt het een perfect kerst dessert. Met kerst wil je namelijk niet altijd uren lang in de keuken staan en dat dit toetje in 20 minuten klaar is, komt dan natuurlijk goed uit. Dit toetje kun je ook prima voorbereiden en je hebt er gegarandeerd succes mee.
Bereiding van deze snelle chocolade soufflé
Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
Mix in een kommetje alle ingrediënten met elkaar tot een glad beslag. Verdeel dan het chocolade mengsel over twee bakvormpjes. Wij hebben hiervoor crème brûlée bakjes gebruikt, die wij bij de Xenos hebben gekocht.
Plaats de bakjes in de oven en bak het toetje in 16 minuten. De buitenkant zal dan lekker knapperig worden maar het middelste gedeelte blijft lekker zacht.
Haal de bakjes uit de oven en eet de chocolade lava cakes direct. Versier het met wat poedersuiker eroverheen gezeefd en eventueel wat gesneden hazelnoten. Serveer het met een lekker bolletje vanille ijs.
Voila, je hebt een super simpel dessert.
Geniet ervan!
Gek op soufflés? Dan is deze heerlijke frambozen soufflé ook wat voor jou! Luchtig, fruitig en mooi roze. Het oogt feestelijk en is super geschikt om te serveren tijdens een etentje.
Ik bak eigenlijk nooit. En als ik dat wel doe zijn het kanten klare pakken waar precies op staat wat ik moet doen. Vandaag visite en ik had geen toetje in huis.
Dus snel op internet ingetikt “eenvoudig snel toetje maken”. En ik kwam op de site van de kokende zussen. Het eerste waar ik tegen aan liep waren de chocolade soufflé‘s. Ik had toevallig alles in huis want zoveel was er niet voor nodig.
Beetje bakpoeder, beetje bloem, wat melk en Nutella. Gelukkig had ik dezelfde oven schaaltjes in huis
Volgens de beschrijving alles in nog geen 10 minuten klaar gemaakt en in de oven gezet. Iedereen heeft gesmuld en het was perfect gelukt. Niet ingezakt, niet droog, niet te nat. Gewoon perfect.
Ik mag het vaker maken. En dat ga ik zeker doen.
Bedankt kokende zussen ik ga zeker meer van jullie recepten bekijken. Eenvoudig en snel en heel duidelijk omschreven. Top.
Hi Henny,
Wat een mooi compliment! Wij zijn ontzettend blij dat de souffle goed gelukt is, lekker is hij he! Wij zijn er ook gek en het is zo makkelijk om te maken.
Leuk om te horen dat je nog meer van ons gaat maken:)
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hi beste zussen!
Even een vraagje,
De oven moet op 175 graden alleen is dat hetelucht oven of boven en onder warmte?
Groet,
Maxime
Hi Maxime,
Hierbij gebruiken wij de hete lucht oven, maar we hebben hem ook wel eens gemaakt met boven en onderwarmte en dan gaat het ook prima.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma