Recept

Chocolade Panna Cotta

Chocolade Panna Cotta

Wat is er nog lekkerder dan een gewone panna cotta? Precies, een chocolade panna cotta! Het fluwelige roompuddinkje panna cotta vind je in Italië op haast elke menukaart en is de eenvoud zelve. Nu is vanille panna cotta al erg lekker maar wij hebben een variant met chocolade. Deze variant is gegarandeerd een succes! Hij is heerlijk zacht, rijk van smaak en makkelijk om te maken. Daar houden wij van. Heerlijk eten dat simpel en makkelijk te bereiden is. De panna cotta hebben wij simpel gehouden en alleen versierd met pistachenoten maar je kunt het toetje natuurlijk ook aankleden met rood fruit (frambozen, blauwe bessen, bramen) of nog meer chocolade zoals witte snippers. Je kunt er een waar feestje van maken!

Bereiding van de Chocolade Panna Cotta

Week de blaadjes gelatine in koud water voor ongeveer 5 minuten. Kijk even op de verpakking hoeveel eetlepels water je moet gebruiken. Vaak is het 1 eetlepel per gelatine blaadje.

Pak een steelpannetje en zet deze op het vuur. Verwarm de slagroom in het pannetje en voeg vanille-extract en suiker toe. Roer alles goed door tot de suiker is opgelost. Zodra het begint te koken haal je het pannetje van het vuur.

Vervolgens haal je de blaadjes gelatine uit het water en knijp je deze uit. Voeg dan de blaadjes toe aan de room en roer tot ze zijn opgelost.

Smelt dan de helft van de chocolade en zodra deze gesmolten is kun je deze door de room mengen.

Pak vier glaasjes, wij gebruikte lage glazen (zie foto), en verdeel hier de chocoladeroom over. Mocht je hogere glazen willen gebruiken, kan het zijn dat je dan geen 4 glazen kan vullen omdat hier natuurlijk meer in zal moeten. Zet vervolgens de glazen minimaal 3 uur in de koelkast.

Na 3 uurtjes is de panna cotta stijf geworden en kan je ze versieren met wat chocoladeschaafsel van de overgebleven chocolade en wat pistachenoten.

Eet Smakelijk

Chocolade Panna Cotta
Chocolade Panna Cotta
Chocolade Panna Cotta

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Toetjes

Laat gerust een reactie achter