Zin in een lekker ontbijt of tussendoortje dat smaakt als een traktatie? Probeer deze Chocolade Pindakaas Baked Oats! Het is eenvoudig te maken, vult goed en combineert de rijke smaken van chocolade en pindakaas in één heerlijke ovenschotel. Perfect voor een zoete start van je dag!
Bereiding van de Chocolade Pindakaas Baked Oats
Verwarm de over voor op 180 graden.
Wij gebruiken voor dit recept overrijpe bananen. Deze bananen zijn het zoetst. Heb je alleen onrijpe bananen of net aan rijpe bananen, dan kan je ze in de oven doen op 150 graden op een met bakpapier beklede bakplaat voor ongeveer 15 tot 30 minuten of tot de bananen zwart zijn. Ook gebruiken wij in dit recept havermeel. Havermeel kan je kopen in de supermarkt of je stopt havervlokken in een hakmolen en hakt de havervlokken totdat ze een meel textuur hebben.
Prak de bananen en mix de bananen vervolgens met de havermeel, cacaopoeder en de amandelmelk. Voeg als laatste de helft chocolate chip toe aan het baked oats mengsel. Schenk de bakmix in een ovenschaal en plaats hier boven op in de hoeken en in het midden een theelepel pindakaas. Met een satéprikker maken wij een mooie swirl er boven op. Sprenkel de rest van de chocolate chips boven op de baked oats.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de baked oats in 20-25 minuten gaar.
Laat het even afkoelen en bewaar het in de koelkast tot je klaar bent om het te eten. Je kan het zo’n 5 dagen bewaren in de koelkast.