Recept

Chocolade Proteïne Smoothiebowl

chocolade proteïne smoothiebowl
Chocolade Proteïne Smoothiebowl
Chocolade Proteïne Smoothiebowl

Wij ontbijten regelmatig met een smoothie. Eigenlijk gewoon vanuit gemak. Het is lekker snel gemaakt en daarnaast kun je het ook nog eens erg voedzaam maken. Maar als we dan een keertje meer tijd hebben, dan gaan we vaak voor een heerlijke smoothiebowl. Eigenlijk is dat net als een smoothie maar dan wat dikker en met heerlijke toppings die perfect bij de smaken past.

Deze chocolade proteïne smoothiebowl is de nieuwe favoriet in huis, want ja chocolade….. daar kun je altijd wel van genieten toch. Daarnaast hebben we de smoothiebowl lekker versierd met wat kokos, chiazaad, banaan, frambozen en cacaonibs. Ieder stuk voor stuk erg gezond en ze passen erg goed bij de chocolade smaak. Ook hebben we proteïne toegevoegd waar door deze smoothiebowl ook erg goed is voor de sporters onder ons. Een perfect ontbijtje of toetje dus!

Bereiding Chocolade Proteïne Smoothiebowl

Het maken van een smoothiebowl is dus eigenlijk erg simpel. Zorg in ieder geval dat je een goede blender in de kast hebt, waardoor je bevroren groente en vruchten makkelijk kan pureren.

Het makkelijkste is als je een dag van te voren alvast een courgette in stukjes hebt gesneden en deze invriest. De bevroren courgette zorgt namelijk voor een wat dikkere smoothie waardoor toppings op de smoothie blijven liggen.

Nu gaan we beginnen met deze overheerlijke smoothiebowl. Snijd de banaan in stukjes en plaats deze samen met de bevroren stukjes courgette in een blender. Voeg dan de amandelmelk toe en pureer alles tot een gladde smoothie. Voeg dan de proteine poeder, cacao poeder, hennepzaad en chiazaad toe en zet de blender nogmaals aan. Nu is de smoothie klaar.

Pak twee kommetjes en schenk hier de smoothie in. Versier dan elk kommetje met de toppings. Plakjes banaan, wat frambozen, kokosflakes en cacaonibs passen erg goed bij de smaak van smoothiebowl. Natuurlijk kun je van alles toevoegen wat jou lekker lijkt of je kunt natuurlijk iets weglaten.

Nu kun je lekker gaan genieten van dit ontbijtje of wellicht als toetje.

Geniet er van!

Ga je liever voor een andere smoothiebowl? Kies dan voor deze avocado smoothiebowl of een lekkere variant met rood fruit.

Chocolade Proteine Smoothiebowl
chocolade proteïne smoothiebowl

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: OntbijtSmoothies

Laat gerust een reactie achter