Recept

Chocolademousse met Karamel Zeezout

Hét favoriete dessert van iedere chocoladeliefhebber en dus ook in ons huis. Deze heerlijke romige chocolademousse bevat niet alleen een heerlijke chocoladesmaak, maar ook nog iets extra’s. De stukjes knapperig gezouten karamel en geroosterde amandelen maken dit toetje helemaal af. Perfect als afsluiter van je kerstdiner.

Bereiding van de chocolademousse met karamel zeezout

Splits twee eieren, zodat je twee eidooiers hebt. Weeg het suiker af en roer deze samen met de bloem door de eidooiers in een mengkom. Zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaat.

Zet een kookpan op het vuur en verhit hierin de slagroom. Als de slagroom kookt, voeg je deze toe aan de eidooiers met suiker. Klop het mengsel goed door, zodat er geen klontjes ontstaat. Giet het mengsel terug in de pan en laat het op een laag vuurtje doorkoken. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes.

Voeg dan stukjes chocolade één voor één toe. De chocolade zal smelten in het warme romige mengsel. Haal dan de mousse van het vuur en laat het afkoelen in de koelkast. De chocolademousse zal dan steviger worden.

Ondertussen kun je de harde gezouten karamel maken. Lees hier het recept daarvoor.

Als de mousse stevig is, kun je deze verdelen over de schaaltjes. Verdeel hier stukjes amandel en stukjes harde karamel over en dan is het dessert klaar om opgegeten te worden.

Eet smakelijk!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureToetjes

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter