Recept

Chocolate Chip Koekjes

Chocolate Chip Koekjes
Chocolate Chip Cookies
Chocolate Chip Cookies

Eindelijk, een perfect recept voor chocolate chip koekjes! Het heeft eventjes geduurd en we hebben verschillende samenstellingen geprobeerd, maar wij zijn ervan overtuigd dat dit recept voor de lekkerste koekjes zorgt. Heerlijke chocolade koekjes, die knapperig zijn van buiten en lekker zacht van binnen. Precies zoals ze zouden moeten zijn. En het fijne er van is dat ze met 20 minuutjes gemaakt zijn. Zo kun je in een mum van tijd een heerlijke batch koekjes op tafel hebben staan.

Chocolade

Voor deze koekjes kun je gebruik maken van verschillende soorten chocolade. Wij kochten een grote reep pure chocolade en hakten deze is stukjes. Het beste is dat je hiervoor een grote scherpe mes gebruikt. Ook houden wij ervan om de chocolade te kunnen proeven in de koekjes en daarom zullen onze chocolade stukjes niet te klein zijn. Natuurlijk kun je ook melk chocolade gebruiken of zelfs witte chocolade. Het is maar net waarvan je houdt. Een mix van chocolades is ook een lekker idee. Dan lijkt het net op onze triple chocolate chip koekjes.

Mocht je niet zelf chocolate chips willen hakken, kun je natuurlijk ook een kant en klare zakje kopen met chocolate chips van Dr. Oetker.

Chocolate Chip Koekjes
Chocolate Chip Koekjes

Bereiding Chocolate Chip Koekjes

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is.

Pak een grote beslag kom en voeg hier alle droge ingrediënten in (de bloem, bakpoeder, witte basterdsuiker, donkere basterdsuiker en zout. Voeg dan de roomboter, het eitje en vanille-extract toe. Meng alles goed met elkaar met bijvoorbeeld je handen.

Snijd dan de chocolade in grove stukjes en voeg deze toe aan de koekjesdeeg. Kneed de stukjes chocolade er door heen en maak 1 grote bol deeg. Zet deze dan ongeveer een kwartiertje. Zet de oven alvast aan op 175 graden.

Haal het koekjesdeeg uit de koelkast na 15 minuten en bekleed een bakblik met bakpapier.

Bekleed dan een bakblik met bakpapier. Pak nu een stukje deeg en maak er een balletje van. Je kunt ook een ijsschep gebruiken om bolletjes uit het deeg te scheppen. Hoe groter de bolletjes, hoe groter de koekjes zullen worden.

Leg deze allemaal op de bakplaat. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is, omdat ze zullen uitlopen.

Plaats het bakblik in de oven en bak de koekjes 10-12 minuten mooi goudbruin. Laat de koekjes vervolgens nog eventjes afkoelen op het rooster.

Als resultaat heb je heerlijke chocolate chip koekjes!

Geniet ervan!

Trek in andere koekjes? Kijk dan eens op deze pagina!

Chocolate Chip Koekjes
Chocolate Chip Koekjes
Chocolate Chip Koekjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureKoekjesZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter