Recept

Chocolate chip koekjes met frambozen

chocolate chip koekjes met frambozen

Wat is nog lekkerder dan gewone chocolate chip koekjes? Juist! Deze chocolate chip koekjes met frambozen! De frambozen passen perfect bij de chocolade smaak. Ze maken de koekjes net wat zoeter en frisser. Chocolade gecombineerd met fruit is altijd een goed idee. Helemaal wanneer je het combineert met zomerfruit, zoals aardbeien, bramen, blauwe bessen en dus frambozen. Frambozen gaan goed met zowel witte chocolade als pure chocolade. Vaak worden ze gecombineerd met witte chocolade. In deze koekjes vond ik het juist erg lekker dat je de zoete en frisse frambozen combineert met een rijke, ietwat bittere pure chocolade. De smaak is geweldig en de koekjes zijn lekker zacht en chewy van binnen. Zorg maar dat je genoeg maakt, want ze zullen snel op zijn!

Koekjes met bruine boter

Om het allemaal nóg lekkerder te maken, hebben wij deze koekjes gemaakt met bruine boter. Voordat we aan de slag gingen met het deeg, smolten we eerst wat boter in een pannetje totdat het een mooie goudbruinige kleur kreeg. Nu vraag je je misschien af waarom dit zoveel lekkerder is. De toevoeging van bruine boter, ook wel beurre noissette genoemd, zorgt voor een vollere, rijkere en noot-achtige smaak.

Bij het maken van de beurre noissette/ bruine boter is het belangrijk dat je blijft roeren tijdens het smelten van de boter. Ook zodra het gaat schuimen. Daarnaast is het belangrijk dat de boter niet te lang op het vuur blijft, want dan heb je kans dat de boter een verbrande smaak krijgt. Haal de pan ook niet te vroeg van het vuur want anders krijg je die vollere, rijkere smaak niet. Timing is dus erg belangrijk, laat de geur leidend zijn.

chocolate chip koekjes met frambozen
chocolate chip koekjes met frambozen

Bereiding van de chocolate chip koekjes met frambozen

Verwarm de oven op 175 graden.

Smelt als eerste de boter in een pannetje en laat het dan smelten. Blijf ondertussen roeren tot de boter lichtbruin wordt en een nootachtige geur krijgt. Blijf ook roeren wanneer de boter begint te schuimen, maar laat de boter niet te lang op het vuur, want dan kan het verbranden. De geur is hier erg belangrijk.

Zodra de boter mooi goudbruin is, laat je deze eventjes een paar minuutjes afkoelen. Schenk de boter daarna in een beslagkom. Voeg dan de suiker toe en meng dat met de boter. Breek een eitje en voeg deze samen met het vanille-extract toe aan de suikerboter. Roer alles goed door elkaar. Vervolgens voegen we de bloem en het bakpoeder toe. Meng alles tot een heerlijke bol koekjesdeeg.

Vervolgens snijd je de pure chocolade in stukjes. Hoe groot de stukjes zijn, mag je zelf bepalen. Dat is afhankelijk of je heerlijke grote stukjes chocolade in je koekjes wil hebben of toch liever wat kleinere stukjes. Vervolgens voeg je ook de verse frambozen toe en kneed je deze, samen met de chocolade, voorzichtig en langzaam door het koekjesdeeg.

Pak dan een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Schep bolletjes koekjesdeeg uit de kom door middel van een ijsschep en verdeel deze over de bakplaat. Waarschijnlijk zul je de koekjes in twee delen moeten afbakken.

Bak dan de koekjes in 12-13 minuten af in de oven tot ze mooi goudbruin worden.

Geniet ervan!

Tip: de koekjes kunnen wat uitlopen. Houd een groot glas of een kookring bij de hand om de koekjes mooi rond te krijgen. Zodra de koekjes uit de oven komen, kun je namelijk gelijk de kookring of glas over de koekjes leggen en deze ronddraaien zodat de koekjes weer een ronde vorm krijgen. Zo smaken je koekjes niet alleen lekker, maar zien ze er ook mooi uit!

chocolate chip koekjes met frambozen
chocolate chip koekjes met frambozen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenKoekjes

Laat gerust een reactie achter