Zin in iets lekkers? Deze Chocolate Chip Koekjes met Fudge zijn een echte traktatie. Ze zijn lekker zacht van binnen, knapperig van buiten en goed gevuld met chocolade en fudge. De koekjes hebben we gemaakt met bruine boter. Dit zorgt voor de rijke, volle smaak in de koekjes. Hierdoor ben je iets langer bezig met de koekjes, maar het is zeker weten de moeite waard. Perfect voor als je iets zoets wilt om je dag mee op te vrolijken!
Bereiding van Chocolate Chip Koekjes met Fudge
Wij beginnen met het maken van de bruine boter. Smelt de roomboter in een steelpannetje tot het een mooie goudbruine kleur heeft. Nu vraag je je misschien af waarom dit zoveel lekkerder is. De toevoeging van bruine boter, ook wel beurre noissette genoemd, zorgt voor een vollere, rijkere en noot-achtige smaak.
Bij het maken van de beurre noissette / bruine boter is het belangrijk dat je blijft roeren tijdens het smelten van de boter. Ook zodra het gaat schuimen. Daarnaast is het belangrijk dat de boter niet te lang op het vuur blijft, want dan heb je kans dat de boter een verbrande smaak krijgt. Haal de pan ook niet te vroeg van het vuur want anders krijg je die vollere, rijkere smaak niet. Timing is dus erg belangrijk, laat de geur leidend zijn.
Laat vervolgens de bruine boter afkoelen voordat je begint met het maken van de koekjes.
Wanneer de boter voldoende is afgekoeld, verwarmen wij de oven voor op 175 graden.
Plaats de bloem in een kom met de bakpoeder en de fijne kristalsuiker. Mix het vluchtig door elkaar heen. Schenk vervolgens de afgekoelde bruine boter erbij en breek het eitje. Roer alles goed door elkaar heen en kneed het tot een bol koekjesdeeg.
Snijd de chocolade in grove stukken en de fudge in kleine stukjes (als je grote fudge hebt gekocht). Voeg de fudge en de pure chocolade toe aan het koekjesdeeg.
Pak dan een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Schep bolletjes koekjesdeeg uit de kom door middel van een ijsschep en verdeel deze over de bakplaat. Waarschijnlijk zul je de koekjes in twee of drie delen moeten afbakken.
Bak de koekjes in 12-13 minuten af in de oven tot ze mooi goudbruin worden.
Geniet ervan!
Tip: de koekjes kunnen wat uitlopen. Houd een groot glas of een kookring bij de hand om de koekjes mooi rond te krijgen. Zodra de koekjes uit de oven komen, kun je namelijk gelijk de kookring of glas over de koekjes leggen en deze ronddraaien zodat de koekjes weer een ronde vorm krijgen. Zo smaken je koekjes niet alleen lekker, maar zien ze er ook mooi uit!