Citroen Ovendonuts

Citroen ovendonuts

Een tijdje geleden hadden wij een heerlijk bakmiddagje gepland met z’n drieën. Dit keer gingen wij verschillende soorten donuts maken zodat wij jullie weer kunnen verwennen met heerlijke zoete recepten. Dit recept voor citroen ovendonuts betreft de bekende combinatie van citroen en zwarte bessen. Het zure van de citroensmaak in de donut en de fris zoete bessen glazuur passen goed bij elkaar. Een heerlijke combinatie en dus presenteren wij hier met trots het recept voor de citroen donuts met zwarte bessen glazuur.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de donutvorm in met een beetje boter.

We beginnen met het maken van het donutbeslag. Ons hoofdingrediënt is natuurlijk de citroen. Was de citroen onder koud water voor gebruik. Daarna raspen we eerst de citroen (je hebt slechts de helft van het geraspte nodig) en pers vervolgens de citroen uit.

Zeef de bloem met de baking soda en bakpoeder en roer deze droge ingrediënten door elkaar. Mix hierna de roomboter met het ei, magere yoghurt, citroenrasp, citroensap, kristalsuiker en witte basterdsuiker. Wanneer het geheel egaal is, meng het dan met de droge ingrediënten tot een gladde substantie.

Zodra het beslag klaar is pak je een spuitzak. Indien je geen spuitzak heb, kun je ook een hersluitbare diepvrieszak gebruiken. Leg de zak in een maatbeker en vouw de rand van de zak om de bovenkant van de maatbeker op deze manier kun je de zak beter vullen met het donutbeslag. Vul de zak en knip daarna een klein puntje af van de onderkant af. Vul dan de bakvorm voor 2/3 met het mengsel.

Plaats de donutvorm ongeveer 10 minuten in de oven en bak de donuts af. De donuts zijn klaar zodra ze er mooi goudbruin uitzien en terugveren wanneer je ze induwt. Draai de donut vorm boven een bord om en de donuts zullen gelijk uit de donutvorm vallen. Vervolgens kun je de vorm opnieuw invetten en met het beslag vullen. Bak ook deze donuts af en je hebt  heerlijke citroen ovendonuts. Nu kunnen we beginnen met versieren. Tijdens het afkoelen van de donuts kunnen we alvast de topping voorbereiden.

Versieren

Mix de poedersuiker, melk en zwarte bessenjam met klaar in een diepe bord of schaaltje. Wanneer de donuts afgekoeld zijn, doop ze dan in het glazuur. Laat het vervolgens opdrogen en dip ze nog een keer in het glazuur.

Geniet van deze ovenheerlijke donuts. Ideaal voor bij een high tea, als traktatie op werk/school of gewoon omdat het super lekker is.

Heb je meer trek in donuts met chocolade? Probeer dan ook eens deze lekkere chocolate chip donuts te maken.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureZoeternijDonuts
Deel:

Laat gerust een reactie achter