Recept

Citroen Maanzaad Cake

Citroen Maanzaad Cake
Citroen Maanzaad Cake

Deze citroen maanzaad cake is gevaarlijk lekker! De citroen zorgt voor een heerlijke frisse smaak, de olijfolie maak de cake luchtig en de maanzaad geeft een verrassend effect. Sommige mensen vinden het gek om maanzaad door je baksel heen te doen. Vaak gebruiken wij het alleen op broodjes. Maar geloof ons, nadat je deze cake hebt geproefd ben je helemaal om! Het is een heerlijke cake om te maken als traktatie op werk of wanneer je visite krijgt. Natuurlijk is het ook erg lekker om zelf op te eten. Zomers, simpel en overheerlijk!

Bereiding van deze Citroen Maanzaad Cake

Zet de oven alvast aan op 170 graden.

Weeg als eerste de bloem en suiker af en meng deze twee samen met het bakpoeder in een kom. Voeg dan één voor één de eieren toe en mix dan alles samen met de melk en olijfolie. Zorg voor een mooi glad beslag.

Rasp dan als eerste de schil van 1 citroen en pers deze dan vervolgens uit. Voeg de citroenrasp, citroensap en de maanzaad toe aan het beslag en meng alles nogmaals goed door elkaar.

Pak dan een cakevorm van 25 cm. Bekleed deze met bakpapier en schenk hier het beslag in. Zet de vorm in de oven en bak de cake mooi goudbruin in 40-45 minuten.

Wanneer de cake klaar is, laten wij deze eerst nog eventjes een half uurtje afkoelen. Wanneer de cake aan het afkoelen is, kun je alvast het glazuur maken. Hiervoor rasp en pers je de overige citroen uit. Meng het sap en rasp met de poedersuiker en 1 eetlepel melk. Er ontstaat nu een heerlijke citroenglazuur. Zodra de cake afgekoeld is, kun je de glazuur over de cake verdelen.
Nu is de cake klaar om gegeten te worden.

Geniet ervan!

Wil je liever een andere cake maken? Ga dan voor onze overheerlijke custardcake of appel en speculaascake.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCake en Taarten

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter