Recept

Citroen Maanzaad Koekjes

Citroen Maanzaad Koekjes

Ontdek de heerlijke smaak van onze citroen maanzaadkoekjes. Deze koekjes combineren de verfrissende citrusachtige smaak van citroen met de subtiele crunch van maanzaad. De lichte en knapperige textuur maakt deze koekjes perfect voor een smakelijke traktatie bij je favoriete drankje. Geniet van de balans tussen zoet en fris in elke hap. Deze citroen maanzaadkoekjes zijn een geweldige keuze voor liefhebbers van unieke smaken. Proef zelf de eenvoudige, maar heerlijke combinatie, die deze koekjes te bieden hebben.

Bereiding van Citroen Maanzaad Koekjes

Voordat we beginnen, verwarmen wij de oven voor op 180 graden

Mix de roomboter met de suiker met een standmixer of een handmixer. Mix het tot het luchtig en volledig gemengd is. Voeg dan de eidooiers, het vanille-extract en het citroensap toe. Rasp de grote/middelgrote citroen boven de mengkom en mix het nogmaals allemaal goed door elkaar.

In een kommetje wegen wij alvast de droge ingrediënten af. De bloem, bakpoeder en een flinke snuf zout mengen wij met een vork door elkaar. Voeg de droge ingrediënten in 1 keer toe aan de mengkom en mix het mengsel tot het een geheel vormt. Wanneer het een zacht deeg is geworden, voegen wij het maanzaad toe en mixen we het met de hand een laatste keer door elkaar.

Pak twee of drie bakplaten en beleg ze met bakpapier. Met een ijsschep verdelen wij het deeg op de bakplaat in mooie balletjes. Let op! Deze koekjes zetten heel veel uit, dus plaats de koekjes niet te dicht bij elkaar en plaats ook niet te veel koekjes op een bakplaat. Wij hebben het verdeeld over drie bakplaten met daarop 5 tot 6 koekjes per bakplaat. Duw de koekjes met de palm van de hand een beetje aan, zodat de koekjes wat platter zijn.

Bak de koekjes in het midden van de oven in 12-18 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180 graden. De koekjes zijn goed als de onderkant/buitenrand goudbruin is geworden. Haal de koekjes uit de oven en laat ze nog 10 minuten afkoelen op de bakplaat. Daarna verplaatsen wij ze naar een rek om volledig af te koelen.

Citroen Maanzaad Koekjes
Citroen Maanzaad Koekjes
Citroen Maanzaad Koekjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenKoekjes

Laat gerust een reactie achter