Recept

Citroen Maanzaad Muffins

Citroenmaanzaad Muffins
Citroen Maanzaad Muffins
Citroen Maanzaad Muffins
Citroen Maanzaad Muffins

Na vele goede reacties op onze heerlijke citroen maanzaad cake, kregen wij het idee om hier een nieuw recept mee te maken. Heerlijke én gezonde citroen maanzaad muffins. De muffins zijn namelijk gemaakt met Griekse yoghurt, olijfolie en zijn gezoet met honing. Geen suiker of roomboter komt hierbij te pas. Enkel de frambozenglazuur maakt deze muffins wat ongezonder, maar die kun je natuurlijk achterwege laten. De muffins zijn heerlijk als tussendoortje, om mee naar werk te nemen of natuurlijk wanneer er visite op bezoek komt.

Bereiding van Citroen Maanzaad Muffins

Om te beginnen met de citroen maanzaad muffins verwarmen wij de oven voor op 200 graden. In een muffinvorm plaatsen wij 10 vormpjes en deze vetten we in met bakspray. Sla deze stap niet over, ander krijg je ze straks niet uit de vormpjes.

Wij beginnen met het mengen van alle droge ingrediënten. Plaats de bloem, de baking soda, het bakpoeder, het zout en de maanzaad in een kom en meng het goed door elkaar heen.

In een andere kom mengen wij alle natte ingrediënten. Plaats dus de rasp van 2 citroenen, 2 eetlepels citroensap, de honing, de eieren, de Griekse yoghurt, het vanille-extract en de olijfolie in de kom. Mix tot het egaal is.

Nu kunnen wij de natte ingrediënten met de droge ingrediënten mengen. Spatel met een spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten en vul vervolgens de vormpjes met een ijsschep.

Bak de muffins gedurende 12 tot 15 minuten in de oven of tot er een satéprikker schoon uit komt.

Terwijl de muffins aan het afkoelen zijn, maken wij de topping. Wij plaatsen wat bevroren bosbessen in een pannetje met een scheutje water. Breng de bosbessen aan de kook en laat ze rustig pruttelen tot er een donkere jam ontstaat. Wanneer het aanbakt op de bodem van de pan, kan je er nog wat water bij gooien.

Laat de gestoofde bosbessen afkoelen en meng het vervolgens met poedersuiker, citroenrasp, citroensap en gesmolten roomboter.

Wanneer de muffins volledig zijn afgekoeld, dippen wij de muffins in de topping.

Geniet van deze lekkere Citroen Maanzaad Muffins!

Vond jij deze muffins ook zo lekker? Probeer dan ook onze Bananenmuffins met Kersen of onze Aardbeien Chocolate Chip Muffins!

Citroenmaanzaad Muffins
Citroenmaanzaad Muffins
Citroenmaanzaad Muffins

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCupcakes & Muffins

Laat gerust een reactie achter