Recept

Citroen Orzo met Garnalen en Groene asperges

Citroen Orzo met Garnalen
Citroen Orzo met Garnalen en Groene asperges
Citroen Orzo met Garnalen en Groene asperges
Citroen Orzo met Garnalen en Groene asperges

Dat orzo groot favoriet bij ons thuis is, is jullie vast niet ontgaan. Al meerdere heerlijke versies staan bij ons op de website. Toch was het alweer een tijd geleden dat wij een nieuw gerecht met deze pasta-/ rijstsoort hadden gemaakt. Nu de zomer in optocht lijkt, leek het ons fijn om hier een lekker zomers, fris gerechtje mee te maken. Deze citroen orzo met garnalen is ontzettend fris, heeft veel smaak en heeft door de groene asperges een lekkere bite. Dit gerecht is heerlijk om na een lange dag werken te maken en buiten in de tuin of op het balkon op te eten. Ook is deze orzo lekker als het afgekoeld is. Op deze manier heb je een salade en kun je het gerecht prima een dag na het maken meenemen naar jouw werk. Ideaal voor als je een restje over hebt.

Onze favoriete orzo is deze versie met gebakken feta. Ook de orzo met gerookte zalm valt bij ons thuis goed in de smaak en is zeker een aanrader voor jullie!

Bereiding van de Citroen Orzo met Garnalen

Wij beginnen met een pan met water op het vuur zetten voor het koken van de orzo.

Snijd de ui en de knoflook fijn en de asperges in stukken van 3 tot 4 cm.

In een hapjespan of grote koekenpan smelten wij de roomboter. Wanneer de roomboter is gesmolten, voegen wij het gesneden uitje toe. Bak de ui een paar minuten mee, vóór het toevoegen van de knoflook.

Kook alvast de orzo tot het gaar is.

Voeg vervolgens de groene asperges toe aan de koekenpan en bak deze ongeveer 5-8 minuten mee. Schep dan de gamba’s in de pan en meng alles goed door elkaar heen. Voeg dan de citroenrasp van 1 citroen toe en het sap van een halve citroen. Bak het tot de garnalen gaar zijn. Voeg de gekookte orzo toe aan de groenten en de gamba’s en meng alles goed door elkaar heen. Breng het extra op smaak met een snufje zout en zwarte peper.

Serveer het met wat vers gehakte peterselie en parmezaanse kaas.

Enjoy!

Citroen Orzo met Garnalen
Citroen Orzo met Garnalen
Citroen Orzo met Garnalen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVis Gerechten

Laat gerust een reactie achter