Recept

Citroen pasta alfredo met spekjes en doperwten

Citroen pasta alfredo met spekjes

Een ware smaakexplosie van zachte romigheid, zure citroen, knapperige en zoutige spekjes en frisse doperwten komt samen in ons heerlijke recept voor citroen pasta Alfredo. Deze heerlijke creatie brengt een perfecte balans tussen de rijke, romige saus en de levendige smaak van citroen, met een hartige twist van spekjes en een vleugje groene frisheid van doperwten. Laat je meenemen op een culinair avontuur.

Bereiding van de citroen pasta alfredo

Als eerste pers je de teentjes knoflook.

Zet ook een pan op met water en voeg hier een snufje zout aan toe. Breng het water aan de kook. Doe dan de pappardelle in de pan en kook deze volgens de beschrijving op de verpakking.

Pak een hapjespan en zet deze met een klein beetje olie op het vuur. Bak hier de geperste knoflook mooi goudbruin in. Voeg vervolgens de spekjes toe en doe daar hetzelfde mee.

Zodra de spekjes mooi goudbruin zijn, voeg je de slagroom toe. Roer alles goed door en strooi daarna 30 gram Parmigiano Reggiano in de pan. De overige 10 gram bewaren we voor bovenop de pasta. Roer de kaas goed door de saus.

Vervolgens voeg je de doperwten toe. Deze hoef je niet van te voren al te koken. Ze worden gaar in de roomsaus. Snijd dan een citroen door de helft en pers het sap uit. De sap voeg je toe aan de room in de pan én je raspt wat van de citroenschil boven de pan.

De pasta moet tegen deze tijd wel gaar zijn. Giet de pan af en voeg de pappardelle toe aan de roomsaus met spekjes en doperwten. Schep alles goed door en verdeel dan de pasta over twee bordjes.

Rasp nog wat extra citroenschil over de pasta en strooi het laatste beetje kaas eroverheen.

Geniet van deze heerlijke, frisse maaltijd!

Trek in pasta gekregen? Hier vind je nog meer lekkere pastarecepten.

Citroen pasta alfredo met spekjes
Citroen pasta alfredo met spekjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta Gerechten

Laat gerust een reactie achter