Recept

Citroen Risotto met Groene Asperges en Kip

Citroen Risotto met Groene Asperges

Het is weer lente en om dat te vieren hebben wij een heerlijke, vrolijk en fris gerecht voor jullie. Deze citroen risotto met groene asperges en kip is onwijs lekker. De risotto is door de citroen lekker fris en daarnaast ook erg romig. Ook de kip en groene asperges passen goed bij de smaken van de citroen. De citroen is zeker niet overheersend in dit gerecht maar zorgt net voor een frisse bite. Sowieso zijn wij gek op risotto en dat is met deze variant net zo! Ook erg leuk om met Pasen te maken of een andere gezellige gelegenheid.

Bereiding van de Citroen Risotto met Groene Asperges

Ter voorbereiding maak je eerst één liter kippenbouillon aan. Snijd dan het sjalotje fijn en pers het teentje knoflook uit. Rasp van één citroen de schil en pers hem daarna uit.

Pak een grote pan en fruit hier het sjalotje en teentje knoflook in aan. Voeg dan de risotto rijst toe en bak deze mee tot de korrels een beetje glazig worden.

Wanneer de rijstkorrels een beetje glazig zijn, voeg je eerst de witte wijn en citroensap toe. Roer alles goed door elkaar en wacht tot de rijst de wijn heeft opgenomen. Schep dan beetje bij beetje de bouillon bij. Gebruik hier bijvoorbeeld een soeplepel voor. Wacht na elke soeplepel bouillon tot de rijst het heeft opgenomen en schep dan weer een beetje bouillon bij. Herhaal alle stappen tot de bouillon op is. Dit kan eventjes duren.

Terwijl de risotto in de pan zit kun je alvast de groene asperges blancheren in heet water. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Daarna kun je de asperges in stukjes snijden. Deze voegen wij aan het eind toe, aan de risotto in de pan. Dan gaan we verder met de kip. Deze kruiden wij met de peper, zout en paprikapoeder. Pak een koekenpan en bak hier de kipfilet in gaar met een beetje olie of boter.

Tegen die tijd is de risotto klaar en kun je de Parmezaanse kaas, citroenrasp en groene asperges toevoegen. Roer alles goed door elkaar en wacht tot de kaas smelt. Ook kun je de risotto nog meer op smaak maken met wat peper en zout.

Verdeel de risotto over 4 bordjes. Snijd de kipfilet in plakjes en verdeel deze boven op de citroen risotto met groene asperges. Strooi als laatste nog wat Parmezaanse kaas over het eten en dan kun je de bordjes serveren. Geniet van deze heerlijke romige risotto.

Eet Smakelijk!

Meer Risotto? Kijk dan eens op deze pagina!

Citroen Risotto met Groene Asperges
Citroen Risotto met Groene Asperges

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVlees Gerechten

Reacties (6)

Laat gerust een reactie achter