
Het is weer lente en om dat te vieren hebben wij een heerlijke, vrolijk en fris gerecht voor jullie. Deze citroen risotto met groene asperges en kip is onwijs lekker. De risotto is door de citroen lekker fris en daarnaast ook erg romig. Ook de kip en groene asperges passen goed bij de smaken van de citroen. De citroen is zeker niet overheersend in dit gerecht maar zorgt net voor een frisse bite. Sowieso zijn wij gek op risotto en dat is met deze variant net zo! Ook erg leuk om met Pasen te maken of een andere gezellige gelegenheid.
Bereiding van de Citroen Risotto met Groene Asperges
Ter voorbereiding maak je eerst één liter kippenbouillon aan. Snijd dan het sjalotje fijn en pers het teentje knoflook uit. Rasp van één citroen de schil en pers hem daarna uit.
Pak een grote pan en fruit hier het sjalotje en teentje knoflook in aan. Voeg dan de risotto rijst toe en bak deze mee tot de korrels een beetje glazig worden.
Wanneer de rijstkorrels een beetje glazig zijn, voeg je eerst de witte wijn en citroensap toe. Roer alles goed door elkaar en wacht tot de rijst de wijn heeft opgenomen. Schep dan beetje bij beetje de bouillon bij. Gebruik hier bijvoorbeeld een soeplepel voor. Wacht na elke soeplepel bouillon tot de rijst het heeft opgenomen en schep dan weer een beetje bouillon bij. Herhaal alle stappen tot de bouillon op is. Dit kan eventjes duren.
Terwijl de risotto in de pan zit kun je alvast de groene asperges blancheren in heet water. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Daarna kun je de asperges in stukjes snijden. Deze voegen wij aan het eind toe, aan de risotto in de pan. Dan gaan we verder met de kip. Deze kruiden wij met de peper, zout en paprikapoeder. Pak een koekenpan en bak hier de kipfilet in gaar met een beetje olie of boter.
Tegen die tijd is de risotto klaar en kun je de Parmezaanse kaas, citroenrasp en groene asperges toevoegen. Roer alles goed door elkaar en wacht tot de kaas smelt. Ook kun je de risotto nog meer op smaak maken met wat peper en zout.
Verdeel de risotto over 4 bordjes. Snijd de kipfilet in plakjes en verdeel deze boven op de citroen risotto met groene asperges. Strooi als laatste nog wat Parmezaanse kaas over het eten en dan kun je de bordjes serveren. Geniet van deze heerlijke romige risotto.
Eet Smakelijk!
Meer Risotto? Kijk dan eens op deze pagina!


Heel erg lekker!! En eenvoudig te maken. Dankjewel!
Super leuk om te horen! Bedankt:)
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hoi kook zussen,
Ik heb een soort gelijke risotto gemaakt als die van jullie. Voor 2 personen had ik o.a. gebruikt 1 grote citroen en 1 liter bouillon. Aan het eind toen er nog 1.5 soeplepels (grote soeplepel) over was aan bouillon heb ik dit alles in 1 keer in de pan gegoten. Met de hoop dat de Risotto dat allemaal zou opnemen. Is dat een grote fout? (lijkt er wel op maar toch wil ik zeker zijn). Ik heb ook 140 gram Risotto rijst gebruikt. Is dat 1 liter bouillon te veel? Er kwam geen eind aan leek wel. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. De Citroen Risotto was 1 grote pap boel en smaakte nogal extreem veel naar zuur vanwege al het citroen.
Hi Lodhia,
Wat jammer dat de risotto niet goed gelukt is. Aan jouw verhaal te lezen zijn er twee dingen door elkaar gehaald. Ons recept met 300 gram risottorijst, 1 citroen en 1 liter bouillon is voor 4 personen. Wil je deze voor 2 personen maken, dan moet je alles door de helft doen. Dus voor 150 gram risotto rijst maak je gebruik van een halve citroen en een halve liter bouillon. Nu heb je eigenlijk te veel vocht en citroen gebruikt voor de 140 gram rijst. Hierdoor is de kans inderdaad groot dat het een papje is geworden en te zuur.
Hopelijk wil je het nog een keertje proberen om te maken. Het is namelijk een heerlijk fris gerecht.
Mocht je nog meer vragen hebben, horen wij het graag!
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Hallo kookzussen.
Vraagje? in het receptuur staat kipbouillon bovenaan en ook in de ingrediënten lijst, en vervolgens staat er schep beetje bij bij beetje de groentebouillon erbij.
is het nu kippe of groentebouillon? groetjes Angie
Hoi Angie,
Daar heb je een goed punt, wij zullen het gelijk aanpassen.
In principe maakt het niet uit welke soort bouillon je gebruikt, maar omdat we ook kip in het recept hebben zou ik zeggen dat kippenbouillon de lekkerste optie is.
Mocht je de kip liever weglaten en een vegetarische versie willen maken, dan zou ik voor groentebouillon gaan.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma