Recept

Citroen Rucola Pesto

Citroen Rucola Pesto

Ben je op zoek naar een frisse en spannende draai aan traditionele pesto? Zoek niet verder dan citroen rucola pesto! Met zijn scherpe smaak en heldergroene kleur is deze pesto een perfecte toevoeging aan elk pastagerecht of op een lekker broodje. In dit recept laten we je zien hoe je deze heerlijke pesto helemaal zelf kunt maken, zodat je er elk moment van kunt genieten.

Bereiding van onze Citroen Rucola Pesto

Deze citroen rucola pesto is zeer eenvoudig om te maken. Het enige wat je echt nodig hebt, is een keukenmachine of een vijzel en stamper. Om het toch een extra dimensie te geven roosteren wij de pijnboompitten in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn.

In een keukenmachine voegen wij de rucola, walnoten, citroensap, teentjes knoflook en de geroosterde pijnboompitten toe. Mix het met een klein beetje olijfolie tot het een fijne pesto is. Voeg de overige olijfolie toe en de Parmezaanse kaas. Pulseer de pesto nog een paar keer, zodat je nog wel wat grotere stukjes Parmezaanse kaas in de pesto behoudt.

Schenk de pesto in goed schoongemaakte potjes. Om ervoor te zorgen dat deze pesto zo lang mogelijk goed blijft, koken wij de potjes en deksels meestal in kokend heet water. Laat het potje even afkoelen en schep de pesto in het potje en schenk er nog wat olijfolie op, zodat alle pesto onder de olijfolie staat.

En voilà een heerlijke frisse pesto voor op een broodje of in een pasta.

Citroen Rucola Pesto
Citroen Rucola Pesto
Citroen Rucola Pesto

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelDips, Sauzen en Smeersels

Laat gerust een reactie achter