Recept

Citroenpasta met Tonijn

Citroenpasta met Tonijn
Citroenpasta met Tonijn

Doordeweeks genieten wij vaak van een heerlijke pasta. Soms hetzelfde maar vaak in een andere variant. Met pasta kun je namelijk eindeloos variëren. In de zomer eten wij graag een frisse pasta. Deze heerlijke citroenpasta met tonijn is daar perfect voor. Lekker fris door de citroen en kappertjes, de zongedroogde tomaten geven dit gerecht nog meer smaak. De tonijn zorgt voor gezonde vetten en met deze pasta krijg je ook makkelijk jouw wekelijkse portie vis binnen. Natuurlijk is ook deze pasta makkelijk en snel te maken.

Deze heerlijke citroenpasta met tonijn is een perfecte pasta voor op een warme dag. Fris, goed van smaak en vol met gezonde vetten

Bereiding van Citroenpasta met Tonijn

In dit recept maken wij gebruik van tonijn in olijfolie met citroen en zwarte peper. Je kan ook prima een andere tonijn in olijfolie gebruiken, voeg dan wat meer citroensap toe en zwarte peper.

Wij beginnen door een grote pan met water aan de kook te brengen, om hier straks de pasta in te koken. Wanneer het water kookt, kook dan de pasta tot het beetgaar is, volgens de instructie op de verpakking.

Snijd een uitje en de knoflook fijn en snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Snijd de peterselie grof en zet het even aan de kant, in een bakje.

Verhit in een koekenpan of in een hapjespan de olijfolie en bak hierin de uitjes tot de uitjes glazig/doorzichtig zijn. Bak vervolgens de knoflook 1 a 2 minuten mee, voordat je de tonijn toevoegt. Verwarm de tonijn in een paar minuten.

Voeg de kookroom, kappertjes en de zongedroogde tomaat toe en breng dit langzaam aan de kook.

Voeg de beetgare pasta toe en meng alles goed. Proef de pasta en breng het extra op smaak met citroensap en zwarte peper.

Serveer de pasta met de verse peterselie.

Bon Appetit!

Andere heerlijke frisse pasta’s op een warme zomerdag zijn bijvoorbeeld onze spaghetti met parmaham of onze pastasalade met gerookte kip!

Citroenpasta met Tonijn
Citroenpasta met Tonijn
Citroenpasta met Tonijn

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVis Gerechten

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter