Recept

Cold Brew Koffie

Homemade Cold brew koffie
Cold Brew Koffie
Cold Brew Koffie
Cold Brew Koffie

Hebben jullie al eens gehoord van cold brew koffie? Dit is Kheira’s favoriete manier om koffie te drinken. Het is tegenwoordig ook super populair, voornamelijk tijdens de zomermaanden. Het is als het ware het jonge zusje van de ijskoffie.

Maar wat is het dan precies? Cold brew koffie is koffie die je maakt met koud water en hierna 12 tot 24 uur laat staan om in te trekken. Hierdoor wordt de koffie niet zo bitter als een normale koffie. Ook is een cold brew koffie niet te vergelijken met een ijskoffie. Een ijskoffie wordt namelijk warm gezet en daarna afgekoeld. Hierdoor behoudt hij de normale koffie smaak. Deze koffie is een stuk zachter en zoeter van smaak dan een normale ijskoffie.

Je kunt de koffie schenken over wat ijsklontjes in een groot glas. Wij vinden het heerlijk om wat opgeklopte amandelmelk toe te voegen. Ook is het erg lekker om een snufje kaneel, een scheutje vanille-extract en/of maple syrup toe te voegen. Je kunt er vele kanten mee op en daarmee maakt het het ideale zomer drankje voor elke koffie liefhebber!

Homemade Cold brew koffie

Bereiding van de Cold Brew Koffie

We beginnen met het malen van de koffiebonen. Maal de koffiebonen tot een grove korrel. Wij gebruiken een elektrische molen van Krups.

Naast een bonenmaler, maken wij ook gebruikt van een french press. Dit is een kan met een koffie filter. Plaats de bonen in de french press en vul de french press met koud water. Met een lepel mengen wij alles goed door elkaar heen. Plaats de deksel van de french press op de kan, maar duw niet het filter naar beneden. Laat de koffie nu 12 tot 24 uur lang weken. Wanneer het genoeg geweekt heeft, duw je het filter pas naar beneden.

Heb je geen french press, gebruik dan een normale kan of pot waar je de bonen in plaatst en die je vult met water. Meng het met een lepel en laat het afgedekt staan. Laat de koffie nu 12 tot 24 uur lang weken en haal het daarna door een zeer fijne zeef heen.

Plaats de cold brew koffie in een pot en plaats deze in de koelkast. Het kan minimaal 5 dagen in de koelkast worden bewaard.

Serveer het met ijs, amandelmelk en eventueel vanille-extract of maple syrup.

Enjoy!

Homemade Cold brew koffie
Homemade Cold brew koffie
Homemade Cold brew koffie

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags:

Laat gerust een reactie achter