Cookie Dough, mmmm daar kunnen we echt niet vanaf blijven. Dit recept is zeker makkelijk om te maken en ontzettend lekker om te eten. Je blijft er maar van snoepen. Deze versie is simpel en bevat enkel wat stukjes pure chocolade. Je kunt er ook volop mee varieren en verschillende ingrediënten aan toe voegen. Denk bijvoorbeeld aan andere soorten chocolade, M&M’s of sprinkles. Dus als je even flink wil zondigen, heb je in een handomdraai deze koekjesdeeg gemaakt.
Ook hebben wij een heerlijke variant gemaakt met M&M’s. Ook dit recept is een echte aanrader! Het recept voor deze heerlijke eetbare koekjesdeeg met m&m’s vind je hier.
Doordat er in deze eetbare koekjesdeeg geen eieren zitten, is er geen kans op salmonella is.
Bereiding van de Cookie Dough
Verwarm de bloem in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 5 minuten.
Snijd de chocolade in kleine stukjes.
Weeg alle ingrediënten grondig af. Meng als eerste alle droge ingrediënten in een kom en voeg vervolgens de yoghurt, boter en vanille-extra toe. Mix dan alles goed met elkaar aan de hand van een mixer. Dit duurt ongeveer 5 à 10 minuten.
Nu is het klaar om gegeten te worden, zo simpel kan een heerlijke zoete snack zijn. Je kunt deze heerlijke eetbare koekjesdeeg ook gebruiken om er bijvoorbeeld deze lekkere bonbons te maken. Op deze manier heb je in een mum van tijd een lekkere traktatie voor bij de koffie/thee, wanneer je onverwachts visite krijgt. Mijn collega’s waren er in ieder geval dol op!
Dit is zo lekker! Kan er tijdens het bakken ook maar moeilijk vanaf blijven 😉
Ja wij zijn er helemaal gek op. Maken mooi een grote portie zodat we ook wat kunnen invriezen voor wanneer we een andere keer zoete trek krijgen.
Ik ga jet nu maken maar ik zie dat er niet staat dat de bloem ook in de oven moet maar dat is wel belangrijk als je eetbaar koekjesdeeg gaat maken dat dood namelijk de bacteriën dus dat zou ik nog wel even doen voordat je gaat beginnen
Hoi Eva,
Het klopt dat je ziek kan worden van rauw bloem, maar de kans is erg klein. Voor de zekerheid kan je de bloem in de oven doen op 180 graden en dan bakken voor ongeveer 5 minuten. Je kan ook eventueel de bloem vervangen met amandelmeel, dan hoeft dit niet.
Groetjes,
Shanna, Kheira & Selma
Hoeveel porties cookie dough moet ik maken voor 12 bonbons?
Hoi Noortje,
Ik zou hiervoor twee porties maken, dan heb je wel genoeg voor 12 lekkere bonbons.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Lieve (naam)
Ik vind cookie dough heerlijk alleen ik ben allergies voor bloem kunnen je ook cookie dough maken Zonder bloem
Hi Anouk,
Dat kan zeker, je kunt namelijk ook eventueel amandelmeel of kokosmeel gebruiken. Wij raden dan om de volgende verhoudingen aan te houden: 1 cup bloem, is 1,5 cup amandelmeel.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Dit is natuurlijk niet ‘safe to eat’ met rauwe bloem er in. E.Coli?
Hoi Lotte,
Daar heb je gelijk in. We zullen de tekst aanpassen.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma