Cookie Dough, mmmm daar kunnen we echt niet vanaf blijven. Dit recept is zeker makkelijk om te maken en ontzettend lekker om te eten. Je blijft er maar van snoepen. Deze versie is simpel en bevat enkel wat stukjes pure chocolade. Je kunt er ook volop mee varieren en verschillende ingrediënten aan toe voegen. Denk bijvoorbeeld aan andere soorten chocolade, M&M’s of sprinkles. Dus als je even flink wil zondigen, heb je in een handomdraai deze koekjesdeeg gemaakt.
Ook hebben wij een heerlijke variant gemaakt met M&M’s. Ook dit recept is een echte aanrader! Het recept voor deze heerlijke eetbare koekjesdeeg met m&m’s vind je hier.
Doordat er in deze eetbare koekjesdeeg geen eieren zitten, is er geen kans op salmonella is.
Bereiding van de Cookie Dough
Verwarm de bloem in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 5 minuten.
Snijd de chocolade in kleine stukjes.
Weeg alle ingrediënten grondig af. Meng als eerste alle droge ingrediënten in een kom en voeg vervolgens de yoghurt, boter en vanille-extra toe. Mix dan alles goed met elkaar aan de hand van een mixer. Dit duurt ongeveer 5 à 10 minuten.
Nu is het klaar om gegeten te worden, zo simpel kan een heerlijke zoete snack zijn. Je kunt deze heerlijke eetbare koekjesdeeg ook gebruiken om er bijvoorbeeld deze lekkere bonbons te maken. Op deze manier heb je in een mum van tijd een lekkere traktatie voor bij de koffie/thee, wanneer je onverwachts visite krijgt. Mijn collega’s waren er in ieder geval dol op!