Coquilles in Limoensaus

Coquilles in Limoensaus

Coquilles, heerlijk! Houdt jij net als wij van lekker vis als voorgerecht? Dan is dit misschien hét voorgerecht voor jullie kerstdiner. Coquilles zien er erg luxe uit, maar dat betekent natuurlijk niet dat het moeilijk te bereiden is. Door de juist simpele bereiding komt het de smaak van de coquilles goed naar voren. Binnen een kwartier heb je dit voorgerecht op tafel, ideaal dus voor een druk kerstdiner.

Bereiding van de Coquilles in limoensaus

Snijd de knoflook fijn en pers het sap uit de limoenen. Snijd de peterselie in dunne reepjes, chiffonade, wordt dat ook wel genoemd. Zet het opzij. Dep de coquilles droog.

Verhit een koekenpan met 1 eetlepel roomboter en wacht tot de roomboter begint te bruinen. Plaats de coquilles in de pan en bak ze goudbruin in 1 a 2 minuten per kant. Zet vervolgens het vuur uit. Breng op smaak, indien gewenst, met wat peper.

In een sauspan maken wij de limoensaus door de roomboter voor de saus te smelten in het pannetje. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak het mee tot het begint te ruiken. Wanneer de knoflookgeur vrij komt, voeg je de limoensap toe. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de coquilles over de borden en schenk hierover de saus en versier de coquilles met wat peterselie.

Geniet ervan!

 

Coquilles in Limoensaus

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondHoliday treatsKerstVoorgerechten
Deel:

Laat gerust een reactie achter