Recept

Coquilles met Bloemkoolpuree en Spekjes

Coquilles met Bloemkoolpuree
Coquilles met Bloemkoolpuree en Spekjes
Coquilles met Bloemkoolpuree en Spekjes

Voor de echte visliefhebbers hebben wij een heerlijk recept om het kerstdiner mee te beginnen. Elegant en eenvoudig, met deze coquilles met bloemkoolpuree en spekjes scoor je hoge ogen bij je gasten! Alle ingredienten passen onwijs goed bij elkaar, waardoor het gerecht er niet alleen feestelijk eruit ziet maar ook heerlijk van smaak is. De bloemkoolpuree is fluweelzacht en past goed bij de coquilles. Ook is de puree niet zo zwaar als een aardappelpuree waardoor het zich perfect leent voor dit voorgerechtje. Daarnaast maken die spekjes het helemaal af en zorgen voor een heerlijke zoutige smaak. Een perfect voorgerecht voor Kerst!

Bereiding van deze Coquilles met Bloemkoolpuree en Spekjes

Als eerste maak je een beetje bloemkoolpuree klaar. Volg daarvoor dit recept.

Pak een koekenpan en zet deze op het vuur. Bak hier de spekjes in tot ze lekker knapperig zijn. Zodra ze klaar zijn, haal ze uit de pan maar laat je het spekvet er nog in zitten. De spekjes leg je op een bordje met keukenpapier zodat het papier het vet absorbeert.

Voeg bij het spekjes vet de roomboter toe en zet de pan op hoogvuur. Dep de coquilles voorzichtig af met keukenpapier en kruid ze met wat peper e zout. Leg ze dan in de pan met boter en bak ze mooi goudbruin. Het is belangrijk dat je de coquilles niet langer dan 1,5-2 minuten per kant bakt. Ze zijn namelijk het lekkerste als ze nog een beetje rauw van binnen zijn. Als laatste voeg je de eetlepel citroensap toe aan de roomboterjus.

Zodra de coquilles klaar zijn, gaan we de bordjes opmaken. Als eerste schep je de eetlepel bloemkoolpuree op het bordje. Daar bovenop plaats je de coquilles en vervolgens strooi je de gebakken spekjes over de coquilles en bloemkoolpuree. Schep dan nog wat jus uit de pan en besprenkel deze over de coquilles en puree.

Je kunt nu het gerecht nog garneren met wat fijngesneden bieslook, of, zoals wij deden, met tuinkers.

Geniet dan dit heerlijke voorgerecht!

Meer voorgerechten? Kijk eens op deze pagina.

Coquilles met Bloemkoolpuree
Coquilles met Bloemkoolpuree
Coquilles met Bloemkoolpuree

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: VoorgerechtenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter