Gevulde Courgette met Gehakt

Courgette Boten

Hier is weer een nieuw gezond recept voor jullie: gevulde courgette met gehakt. Af en toe hebben wij zin om koolhydraat arm te eten. Geen aardappels, pasta, rijst of brood. Vervang dan de koolhydraten door veel groente of vul een groente (denk aan courgette, aubergine of paprika) met vlees, kaas of vis. Dit keer heb is een courgette variant gevuld met gekruide gehakt en tomatenpuree.

Voor dit recept is uit gegaan van 1 courgette, 2 halve gevulde courgettes, per persoon. Mocht je toch liever wat koolhydraten willen toevoegen, kun je ook kiezen voor 1 halve gevulde courgette met wat gebakken witte rijst. Dit is ook een erg lekkere, goed vullende combinatie.

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Snijd de ui in kleine snippers en bak deze in een koekenpan met een scheutje olie. Zodra de uitjes goudbruin zijn voeg je het gehakt toe. Rul deze tot dat het gaar is. Voeg vervolgens de tomatenpuree, knoflookpoeder, peper en zout toe. Laat alles nog 5 minuten doorbakken op hoog vuur. Ondertussen snijd je de courgettes horizontaal door. Hol de binnenkant van de courgette uit door middel van het gebruik van een lepel. Hierdoor ontstaat er een kommetje in de courgette. De courgette vul je met het gehakt-tomaten mengsel. Plaats de gevulde courgettes in een ovenschaal en bestrooi ze met geraspte kaas. Plaats de ovenschaal in de oven en bak de courgettes 20 minuten. De courgette zal na 20 minuten heerlijk zacht zijn en de kaas knapperig goudbruin.

Geniet van deze gezonde, koolhydraat vrije maaltijd!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondVlees
Deel:

Laat gerust een reactie achter