Recept

Courgette Chips

Courgette Chips
courgette chips
courgette chips

Tegenwoordig zijn wij weer volop op zoek naar lekkere maar verantwoorde snacks om als tussendoortje te eten. Dit keer maakten we heerlijke chips maar dan net eventjes anders en gezonder. Deze courgette chips is een lekker krokant en goed op smaak door de panko en Parmezaanse kaas. Het is koolhydraat arm en past perfect in een gezonde levensstijl. Daarnaast is het binnen 20 minuten gemaakt, wat natuurlijk helemaal ideaal is.

Bereiding van de Courgette Chips

Zet de oven alvast aan en verwarm deze voor op 225 graden.

Pak een kommetje en mix de panko, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder en cayenne peper hier in. Meng alles goed door elkaar en voeg een beetje peper en zout toe aan de mix. Snijd vervolgens de courgette in hele dunne plakjes. Je kunt dit zelf snijden met een keukenmesjes, de kaasschaaf gebruiken of gebruik hiervoor een mandoline.

Voeg het eiwit toe aan een schaaltje en klopt het hierin los. Haal nu de courgette plakjes een voor een door het eiwit en daarna door de panko met Parmezaanse kaas en kruiden.

Pak een bakplaat en spuit hier een beetje bakspray overheen. Plaatst dan de chips een voor een op de bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven en bak de courgette chips goudbruin in 15 minuten.

Heerlijk als ze nog warm zijn maar ook erg lekker wanneer ze zijn afgekoeld.

Enjoy!

Op zoek naar nog meer gezonde snacks? Kijk dan eens op deze pagina.

Courgette Chips

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelGezonde Tussendoortjes

Laat gerust een reactie achter