Recept

Courgette Koekjes uit de Airfryer

Courgette Koekjes
Courgette Koekjes uit de Airfryer
Courgette Koekjes uit de Airfryer
Courgette Koekjes uit de Airfryer

Deze hartige courgette koekjes zijn heerlijk als lunch, hapje of antipasti. De koekjes zitten boordevol groente door het gebruik van de courgette en mais. Ook zit er aardappel, ui en knoflook in de koekjes. Hierdoor zijn ze lekker van smaak. Het maken van de koekjes is helemaal niet zo moeilijk. Wel moet je ervoor zorgen dat de vocht van de groente er goed uit is zodat de koekjes niet zompig worden. Binnen een half uur heb je deze hapjes op tafel staan. Heerlijk om te dippen in ketchup, sweet chilisaus of een lekkere yoghurtdip. Weer eens een andere lunch of hapje op tafel!

Bereiding van de Courgette Koekjes

Verwarm de airfryer voor op 180 graden.

We beginnen met het raspen van de groente. Indien je een foodprocessor hebt die de groente kan raspen dan is dit een uitstekend moment om hem tevoorschijn te halen. Een staande rasp werkt ook prima. Rasp de courgette, aardappel en ui en snij de knoflook zeer fijn.

Mix de groente met een snuf zout en laat het even staan. Het zout zorgt ervoor dat het overbodige vocht van de groente eruit trekt. Plaats de groente in een zeef of in een kaasdoek en knijp of duw het vocht eruit.

Mix de groente met de bloem en de mais en meng het goed. Breng het extra op smaak met peper en zout en maak er rondjes van.

Plaats de courgette koekjes in de airfyer en smeer de koekjes met een kwastje met olijfolie in. Grill ze 16 minuten en draai ze halverwege om.

Serveer met ketchup of een andere saus naar keuze.

Eet Smakelijk!

Courgette Koekjes
Courgette Koekjes
Courgette Koekjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AirfryerBijgerechten

Een Reactie

Laat gerust een reactie achter