Recept

Couscous met Halloumi en Zoete Aardappel

Couscous met Halloumi en Zoete Aardappel

Deze couscous met halloumi en zoete aardappel is een stevige en smaakvolle maaltijd boordevol geroosterde groenten, kruidige kikkererwten en hartige halloumi. De gerookte paprikapoeder en komijn geven het gerecht een warme, kruidige toets, terwijl citroensap en peterselie zorgen voor frisheid. Simpel, voedzaam en perfect voor een doordeweekse avond.

Bereiding van de Couscous met Halloumi en Zoete Aardappel

Wij beginnen met het grillen van de zoete aardappel en de kikkererwten. Schil en snijd de zoete aardappel in stukken. In een grote kom mengen wij de zoete aardappel met de kikkererwten, olijfolie, djintan (komijn) en de gerookte paprikapoeder. Mix het goed en plaats het in de airfryer op 180 graden voor ongeveer 10 minuten. Heb je geen airfryer, dan kan je het in de oven plaatsen op 200 graden en dezelfde tijden aanhouden.

Terwijl de zoete aardappel in de airfryer zit, snijden we de paprika in stukken. Na 10 minuten voegen wij de paprika toe aan de zoete aardappel in de airfryer. Bak het vervolgens tot de zoete aardappel gaar is, ongeveer 10-20 minuten.

Ondertussen snijden we de halloumi in dunne plakjes en grillen wij de halloumi in een grillpan. Ook koken wij de couscous naar instructie op de verpakking.

Mix als laatste de couscous met de gegrilde groente en kikkererwten. Breng het extra op smaak met een beetje citroensap en verse peterselie. Serveer het met een paar plakken halloumi bovenop de couscous.

Eet Smakelijk!

Couscous met Halloumi en Zoete Aardappel
Couscous met Halloumi en Zoete Aardappel
Couscous met Halloumi en Zoete Aardappel

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische GerechtenSalades