Recept

Cranberry Chocolade Bark

Cranberry Chocolade Bark
Cranberry Chocolade Bark

Wij vinden het heerlijk om chocolade barks te maken, zodat wij er de hele week van kunnen genieten. Deze cranberry chocolade bark is versierd met gedroogde cranberries, pistachenoten en heerlijke granaatappelpitjes. Vind je een van deze ingrediënten niet lekker, dan kan je ze met gemak vervangen met andere gedroogde vruchten, verse vruchten of andere nootjes.

De combinaties zijn eindeloos: een paar voorbeelden zijn de frambozen chocolade bark, de sinterklaas bark en de nutty chocolade bark met pindakaas.

Het maken van deze Chocolade Bark

Het maken van deze chocolade bark begint net als het maken van alle anderen. Bij deze chocolade bark hebben we gebruik gemaakt van melkchocolade, dus het smeltpunt ligt lager dan wanneer we gebruik maken van pure chocolade.

We beginnen met het pellen van de pistachenoten en als sommige gedroogde cranberries wat groot zijn dan halveren wij deze. Beleg de bakvorm die je wilt gebruiken met bakpapier. In dit geval hebben wij gebruik gemaakt van een cakevorm, zodat wij een mooie langwerpige vorm kregen. Zorg ervoor dat de toppings klaar zijn, voordat je begint met de volgende stap.

We gaan verder met het smelten van de chocolade. Chocolade kan je het gemakkelijkste op twee manieren smelten. Hierover kan je meer lezen in onze foodtalk over Chocolade. Wij hebben ervoor gekozen om het te smelten via de magnetron methode. Snijd de chocolade in grove stukken.
Doe ongeveer 2/3 van de chocolade in een plastic magnetron bestendig bakje en plaats deze in de magnetron. Laat de magnetron de eerste keer 30 seconden draaien op 750 watt. Daarna volgen er een paar intervallen van 10 seconden. Blijf de chocolade roeren tussen de intervallen door totdat het volledig gesmolten is. Voeg daarna de overige stukjes chocolade toe. Op deze manier zal de temperatuur weer dalen en kun je de magnetron weer aanzetten op 750 watt. Smelt de chocolade door intervallen van 10 seconden in de magnetron.

Giet de chocolade in de bakvorm en versier de chocolade bark met de toppings; de pistachenoten, de gedroogde cranberries en de granaatappelpitjes. Laat de chocolade afkoelen in de koelkast en breek het in stukken wanneer het hard geworden is.

Geniet ervan!

Cranberry Chocolade Bark

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureChocolade BarksZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter