Recept

Cranberry Noten Koekjes

Cranberry Noten Koekjes
Cranberry Noten Koekjes

Heerlijke cranberry noten koekjes. Deze koekjes passen perfect bij de tijd van het jaar. Deze simpele suikerkoekjes zitten vol met gedroogde cranberries en gemengde noten. Binnen 20 minuten kun jij al genieten van deze lekker koekjes. Perfect voor bij de koffie of als je onverwacht visite krijgt. Natuurlijk moet je dan maar net wel deze ingrediënten in huis hebben.

Dit recept is goed voor ongeveer 20 koekjes. Een grote hoeveelheid waar mijn collega’s natuurlijk niet moeilijk over deden, De koekjes waren goed gekeurd en klaar om met jullie te delen. Wij hopen dat jullie ze ook zo lekker vinden!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter uit de koelkast zodat deze alvast zacht wordt.

Meng in een grote kom de bloem, suiker, zout met elkaar. Voeg vervolgens de boter, eigeel en de vanille extract toe. Maak van de gemengde noten kleine stukken en kneed dit samen met de cranberries door het koekjes deeg. Kneed alles nog even goed door zodat er een grote bol koekjesdeeg ontstaat.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en pluk van de grote bol deeg telkens een klein stukje waar je mooie bolletjes van draait. Leg de balletjes op het bakpapier.

Plaats dan de bakplaat in de oven. De koekjes bak je ongeveer 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.

De koekjes zullen nog erg zacht zijn zodra ze uit de oven komen. Wanneer ze een mooie goudbruine rand hebben, weet je dat ze gaar zijn. Laat ze nog eventjes afkoelen en dan zullen ze harder worden.

Smullen maar!

Cranberry Noten Koekjes
Het deeg
Cranberry Noten Koekjes
Koekjes op de bakplaat
Cranberry Noten Koekjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureKoekjesZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter