Cocktails met whiskey, wij zijn gek van deze combinatie. Sowieso genieten wij thuis veel van cocktails. Mojito’s, baco’s, Jameson cocktails of een heerlijke moscow mule. Wij maken ze altijd tijdens een vrijdagmiddag borrel met de familie of als wij in het weekend gezellig samen eten. Ook met kerst wilden wij weer een speciale cocktail maken. Helemaal in de kerstsferen. Deze cranberry whisky cocktail is overheerlijk. Cranberries worden veel tijdens de feestdagen gebruikt, daarom besloten wij om dit als hoofdingrediënt te gebruiken. Daarnaast gebruikten wij een van onze favoriete drankjes, Jameson! Samen met de rozemarijnsiroop en het kaneelstokje heeft deze cocktail een heerlijke en feestelijke smaak. Hier ga je zeker hoge ogen mee gooien tijdens de Kerstdagen!
Bereiding van de Cranberry Whisky Cocktail
Een bereiding van een cocktail is zoals altijd erg simpel.
Als eerste maken we de rozemarijn siroop. Pak een steelpannetje en voeg hier 100 ml water,75 gram suiker en 1 takje rozemarijn aan toe. Breng alles zachtjes aan de kook zodat de suiker oplost. Verwijder het dan van het vuur en laat de smaak nog een kwartietje intrekken.
Meet dan de hoeveelheden van de cranberrysap en whisky goed af. Pak dan de glazen en voeg hier eventueel ijsklontjes aan toe. Meng de cranberrysap en whisky met elkaar en schenk deze in de glazen.
Voeg dan aan elk glas 1 eetlepel rozemarijn siroop toe en roer alles nog eens goed door elkaar. Nu is jouw feestelijke cocktail klaar om gedronken te worden!