Recept

Crème Brûlée cheesecake

Crème Brûlée cheesecake

Alsof crème brûlée alleen al niet genoeg is, hebben wij nu een onzettend lekkere crème brûlée cheesecake gemaakt. Een heerlijke vanille cheesecake met een fantastisch knapperig suikerlaagje. Alles wat een een crème brûlée geweldig maakt. Het is een eenvoudige cheesecake, maar smaakt toch spectaculair. Het knapperige suikerlaagje van de crème brûlée geeft altijd een feestelijk gevoel. Perfect om een heerlijk etentje af te sluiten of voor een verjaardag. Deze crème brûlée cheesecake wil je gewoon eten.

Voor deze cheesecake maken wij gebruik van onze vierkante springvorm (23cm). Onze exacte springvorm kun je hier vinden.

Crème Brûlée cheesecake
Crème Brûlée cheesecake

Crème Brûlée cheesecake

Zet de oven aan op 175 graden.

Vermaal de koekjes en smelt de roomboter in een pannetje. Meng dan de koekkruimels met de gesmolten boter en roer alles goed door.

Pak de bakvorm en bekleed deze met bakpapier. Schep de koekkruimels over de bodem. Verdeel de kruimels en druk ze stevig aan met de bolle kant van de lepel. Zet dan de springvorm even in de koelkast.

Nu gaan we verder met het cheesecake beslag. Pak een grote beslagkom en voeg hier het bloem, de drie eieren, mascarpone, zure room, crème fraîche, 150 gram suiker en vanille-extract aan toe. Meng alles goed door elkaar tot er een romig beslag ontstaat.

Haal dan de springvorm weer uit de koelkast en schenk het roommengsel bovenop de bodem.

Zet de springvorm in de oven en bak de cheesecake 45 minuten.

Haal de cheesecake na drie kwartier uit de oven en laat deze afkoelen. Let op, haal de cheesecake niet te snel uit de oven, maar laat hem ook altijd nog eventjes in de oven afkoelen (wanneer deze uit staat). Hierdoor is het verschil tussen de oventemperatuur en de keukentemperatuur niet te groot en zal de cheesecake minder snel inzakken of scheuren.

Zodra de cheesecake goed is afgekoeld, verdeel je de overige 50 gram kristalsuiker over de bovenkant van de cheesecake. Zorg ervoor dat het evenredig wordt verdeeld. Pak dan een brandertje en karameliseer het suiker mooi bruin en knapperig.

Enjoy!

Serveer de cheesecake gelijk, nu het suikerlaagje nog lekker krokant is. Het is aan te raden om de suikerlaag pas toe te passen, zodra je de cheesecake gaat eten. De rest kun je overigens wel van tevoren klaar maken.

Crème Brûlée cheesecake
Crème Brûlée cheesecake

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCake en TaartenCheesecake

Laat gerust een reactie achter