Recept

Crème Brûlée

Crème brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée

Fluweelzachte vanilleroom onder een krokant laagje. De crème brûlée is het ultieme toetje voor tijdens de feestdagen. Het is geen ingewikkeld dessert, maar je hebt hier wel wat geduld voor nodig. De creme brulee moet namelijk 3 uurtjes afkoelen in de koelkast, dus houdt dit ingedachte met de planning. Het wachten is het allemaal waard, want crème brûlée is altijd een dessert dat indruk maakt na een etentje. Dit dessert kun je maximaal 3 dagen van te voren maken.

Op zoek naar andere toetjes? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Bereiding van Crème Brûlée

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Schenk de slagroom in een pan en verwarm de slagroom samen met de vanille-extract. Meng in een kom de eidooiers en de helft van de suiker. Voeg dit dan beetje bij beetje toe aan de hete slagroom in de pan.

Pak een bakblik of ovenschaal, waar je de crème brûlée bakjes in kan zetten en vul deze met heet water. Plaats de bakjes erin en deze moeten ongeveer tot de helft onder water staan. Vul de bakjes met de room en plaats het bakblik in de oven. Bak het toetje 45-50 minuten. De crème brûlée is dan dikker en maar de binnenkant kan nog wel zacht zijn.

Haal de bakjes met crème brûlée uit het bakblik en bedek ze met vershoudfolie. Plaats ze dan, minimaal 2-3 uur, in de koelkast.

Haal de creme brulee uit de koelkast, een half uur voor het serveren. Strooi de suiker over de crème brûlée en gebruik een brander om het te smelten en bruin te maken.

Serveer dit heerlijke toetje met bijvoorbeeld een bolletje ijs.

Geniet er van!

Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureToetjesFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter