
Op zoek naar een eenvoudig en smaakvol gerecht? Deze krokante tofu met sesamzaadjes is knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen en perfect in balans met een sticky saus van sojasaus, ahornsiroop en rijstazijn. Dankzij de panko krijgt de tofu een extra crunch, terwijl sesamolie en knoflookpoeder zorgen voor een diepe umamismaak. Ideaal als eiwitrijke snack, bijgerecht of als onderdeel van een Aziatische maaltijd.
Bereiding van de Crispy Tofu Bites
Voordat we beginnen drukken wij het vocht uit de tofu. Dit kan bijvoorbeeld tussen twee planken met keukenpapier en een zware pan of zware blikken erop of gebruik stevige tofu, die niet geperst hoeft te worden.
Scheur de tofu in stukken en marineer de tofu met de sojasaus en de sesamolie. Wanneer alles bedekt is met de sojasaus en sesamolie mengen wij de panko met de knoflookpoeder en het sesamzaad. De amandelmelk schenken wij in een ander bakje. Doe de stukjes tofu eerst in de amandelmelk en vervolgens in de panko. Plaats de tofu vervolgens in de airfryer op 200 graden voor 15 tot 17 minuten of tot wanneer de tofu goudbruin is.
Ondertussen mengen wij de sticky saus; meng de sojasaus, sesamolie, maple syrup en de rijstazijn. Wanneer de tofu klaar is en uit de airfryer komt, husselen wij de tofu door de saus heen.
Nu is het tijd om te genieten. Eet het met een warme kom met rijst en wat groente of gewoon lekker met een dipsausje van sriracha en mayonaise.
Eet Smakelijk!


