Recept

Croissantkrans met Ei en Tomaatjes

Croissantkrans met Ei
Croissantkrans met Ei en Tomaatjes

Elk jaar vieren wij eerste kerstdag samen met onze opa en oma. Een heerlijke kerstbrunch wordt dan georganiseerd en iedereen neemt wat lekkers mee. Wij worden heel erg blij van uitgebreid ontbijten en pakken dan ook graag uit. Deze croissant krans met ei en tomaatjes is hier een voorbeeld van. Het ziet er super leuk uit, het is erg makkelijk om te maken en bovenal smaakt het heerlijk. De scrambled eggs hebben wij lekker romig gemaakt met Hüttenkäse en de tomaatjes hebben een frisse toevoeging.

Natuurlijk zou je ook gerookte zalm of bacon snippers kunnen toevoegen voor een niet vegetarische versie.

Bereiding van de Croissantkrans

Zet de oven aan op 180 graden.

Haal het croissantdeeg uit het blik en snijd de driehoeken los van elkaar. Zet een glas in het midden van een bakplaat en leg het deeg met de brede kant hier tegen aan en rondom het glas als een cirkel. Laat steeds een stukje overlappen en druk dan de naden aan. Verwijder het glas.

Klop de 5 eieren los in een kommetje en meng het met de Hüttenkäse , peper en zout. Zet dan een steelpannetje op het vuur. Verwarm hier de 50 gram boter in en giet de eieren hier in. Maak de scrambled eggs door met een houten pollepel het ei rond te roeren. Zet het vuur niet hoog en kook/bak de eieren niet te lang. Hierdoor worden ze snel te droog. Wanneer de eieren gestold zijn, zijn de eieren klaar.

De scrambled eggs verdeeld je dan over het croissantdeeg. Vouw nu iedere punt van het deeg over de eieren naar binnen. Hierdoor ontstaat er een mooie krans. Verdeel dan stukjes tomaat en geraspte Parmezaanse kaas over de krans en ei.

Bak de croissantkrans 30 minuten in de voorverwarmde oven. Mocht het deeg te donker worden, bedek hem dan af met aluminiumfolie. Op deze manier wordt de krans niet nog bruiner maar blijft hij wel garen.

Serveer deze croissant kerstkrans gelijk op de ontbijt-/brunchtafel.

Eet Smakelijk!

Croissantkrans met Ei

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Holiday treatsOntbijtFeestdagenKerstPasen

Laat gerust een reactie achter