
Bij ons thuis zijn ze echt gek op een heerlijke croque monsieur. De Franse, smeuiige variant op de tosti. Deze sandwich is rijkelijk belegd met ham en kaas en daar bovenop vind je een heerlijke laag romige bechamelsaus en gruyère kaas. Comfort food op en top! Echt een gezonde lunch is het niet maar het is het zeker allemaal waard. De croque monsieur is ook lekker om te eten met een frisse salade als tegenhanger of met een lekkere kop warme soep voor nog meer comfort food.
Met dit recept kun jij nu ook genieten van deze heerlijke lunch.
Bereiding van de Croque Monsieur
Verwarm de oven voor op 200 graden en vervolgens begin je het met het maken van de bechamelsaus. Wij maken de saus vaak zelf volgens onze eigen recept. Hier kan je het recept vinden voor bechamelsaus. Natuurlijk kun je ook eventueel een potje bechamelsaus kopen.
Rasp de Zwitserse gruyère en beleg de tosti’s rijkelijk met de kaas. Plaats vervolgens ook een plakje ham tussen de twee broodjes en schep de bechamelsaus over de broodjes heen. Eventueel kan je nog wat kaas over de broodjes en de bechamelsaus heen doen.
Plaats de broodjes in de oven voor ongeveer 10 minuten tot het goudbruin is en de kaas gesmolten is.
Bon Appetit!


