Recept

Basisrecept voor Custard

Zelfgemaakte Custard (banketbakkersroom)

Custard of ook wel banketbakkersroom genoemd, is erg makkelijk om zelf te maken. Met slechts vijf ingrediënten kun je binnen een paar minuten een heerlijke dessert op tafel zetten. Wij zijn er dol op en vinden het heerlijk om het zo, warm uit een kommetje te eten. Het is ook erg lekker in een puddingbroodje of als vulling van een gebakje, zoals de tompouce. Banketbakkersroom is natuurlijk erg makkelijk te maken vanuit een zakje. Zelfgemaakte room is echter vele male lekkerder dan de gekochte, daarom delen wij graag ons basisrecept voor custard met jullie.

Voor dit recept hebben wij gebruik gemaakt van onze zelf gemaakte vanille extract. In plaats van vanille extract kun je ook verse vanille (1 stokje) gebruiken of de fijne kristalsuiker vervangen door vanille suiker.

Bereiding van het Basisrecept voor Custard

Zet een steelpan op het vuur en giet hier de melk met de vanille extract in. Breng de vanille melk langzaam aan de kook en kook alles ongeveer 10 minuten lang. Op deze manier trekt de vanille extract goed in de melk.

Split de eieren 1 voor 1 en klop het eigeel los. Voeg de suiker en de eetlepel maizena toe aan het eigeel. Meng alles goed door elkaar zodat er een glad papje ontstaat.

Als het melk goed gekookt heeft, kun je de steelpan van het vuur halen. Roer het eigeel mengsel beetje bij beetje toe aan de warme vanille melk. Blijf alles goed roeren zodat er een romig mengsel ontstaat. Breng alles opnieuw aan de kook. Je zult zien dat het steeds dikker wordt. Laat het ongeveer 3 minuten zachtjes door koken. Giet daarna de room in een schaal en dek deze af met huishoudfolie.

Laat de room eerst afkoelen buiten de koelkast en zodra het niet meer zo warm is kun je de schaal in de koelkast zetten. Naar mate de custard afkoelt zal het ook steeds dikker worden. Zodra de gele room volledig is afgekoeld, kun je de room gebruiken voor het vullen van gebakjes of om het zelf lekker op te eten van uit een bakje.

Geniet ervan!

Tip: Maak deze heerlijk custardcake met je zelfgemaakte custard!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureBasisreceptVullingen & ToppingsZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (13)

Laat gerust een reactie achter