Recept

Custardcake

Custardcake
Custardcake
Custardcake
Custardcake

Deze Custardcake is zó lekker, dat je hem haast niet wil delen met anderen. Goed van smaak, heerlijk romig en makkelijk te maken. Een perfect verwenmomentje voor bij de koffie of thee wanneer je visite krijgt.

Voor dit recept gebruiken wij gemaakte custard/ banketbakkersroom en niet alleen de custardpoeder. Wij maken onze custard wel het liefste zelf, want dat vinden wij gewoon stukken lekkerder. Zelf custard maken is helemaal niet moeilijk. Ons recept hier voor je hier.

Bereiding van de Custardcake

Bereid als eerste de custard volgens ons recept of de verpakking.

Verwarm de oven alvast op 180 graden.

Meng de droge ingrediënten (bloem en bakpoeder) met elkaar in een grote beslagkom. Mix de suiker met boter tot een romig mengsel en roer één voor één de eieren erdoor. Mix alles goed totdat het een romig beslag is. Spatel dan de bloem en bakpoeder door de boter, suiker en eieren. Mix alles nog eens goed en zorg dat er geen klontjes in het beslag zit.

Roer dan de helft van de custard door het cake beslag. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hier het cake beslag in. Verspreid de rest van de custard boven op het beslag en verspreid deze door middel van een lepel over de gehele oppervlakte. Maak ronde bewegingen over de bovenkant zodat de custard goed verspreidt.

Plaats de cake in de oven en bak deze binnen 50 minuten goudbruin.

Geniet deze geweldige custardcake!

Custardcake
Custardcake

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureCake en TaartenZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (69)

Laat gerust een reactie achter