Regelmatig genieten wij van een gezellig avondje thuis met een wijntje erbij, Dat wij van lekker eten houden, weten jullie inmiddels al. Tijdens deze avondjes pakken wij uit met de lekkerste borrelplankjes. Deze gevulde dadels met geitenkaas zijn onder andere een van de hapjes die dan op deze plankjes liggen. De combinatie van de zoute spek, romige kaas en zoete dadels is om te smullen. Deze lekkernij is super simpel te maken maar het ziet er luxer uit dan een stukje kaas.
Op zoek naar meer borrelhapjes? Neem dan een kijkje op deze pagina.
Bereiding van de gevulde dadels met geitenkaas
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd een dadel voor de helft in over de lange kant. Zorg ervoor dat de dadel niet helemaal door gesneden wordt. We willen enkel een opening zodat we ze straks met geitenkaas kunnen vullen.
Pak dan een theelepel en schep wat zachte geitenkaas in een dadel. Zorg dat de dadels goed gevuld zijn. Pak dan een plakje ontbijtspek en snijd deze door de helft. Wikkel vervolgens het halve plakje om de dadels heen. Volg deze stappen bij alle dadels.
Leg de dadels met geitenkaas en spek op een,bakplaat en plaats ze ongeveer 15 minuten in de oven. Je kunt de bakplaat bedekken met wat bakpapier. De hapjes zijn klaar wanneer de spek lekker krokant is en de geitenkaas gesmolten.
Laat ze even afkoelen voor gebruik en geniet dan van de heerlijke combinatie van smaken.
Ook erg lekker met een klein beetje verse bieslook!
Geniet van deze snack!
Op zoek naar lekkere cocktails om bij deze hapjes te drinken? Hier vind je al onze alcoholische / non-alcoholische drankjes.