Recept

Daging Smoor

Daging Smoor

Daging smoor, ook wel, in ketjap gesmoorde rundvlees is één van onze favoriete Indonesische vleesgerechten. Het is een heerlijk kruidig gerecht, waarbij je rundvlees laat garen in kruiden zoals pepers, komijn, gemalen koriander, tamarinde en ketjap manis. Alle kruiden komen goed bij elkaar, waardoor het hele gerecht niet alleen lekker ruikt, maar ook lekker smaakt. Je kunt zelf bepalen hoe pittig je het gerecht wil maken. Voeg wat meer pepers toe en/of laat de zaadjes zitten voor een pittige versie of voeg juist weinig pepers toe zonder zaadjes voor een milde vorm. Op deze manier kun je het gerecht aanpassen naar eigen smaak. Daging smoor is ontzettend lekker om te eten met bijvoorbeeld sajoer boontjes of sambal goreng boontjes en witte rijst. Haal de Indonesische keuken naar binnen met dit heerlijke gerecht.

Bereiding van Daging Smoor

Ter voorbereiding snijden we als eerste het rundvlees in repen. Snipper de uien, de rode pepers en de knoflookteentjes. Bij de rode pepers kun je eerst de zaadjes weghalen. Weeg de kruiden (ketoembar, djintan en nootmuskaat) af en meng deze in een aparte kom. Zet ook alvast de tamarinde pasta en ketjap manis klaar in aparte bakjes. Ook kun je alvast een kannetje rundvlees bouillon klaarzetten.

Pak een grote gietijzeren pan en zet deze op het vuur. Verhit hier de olijfolie in en bak de reepjes rundvlees in de olie. Bak alles ongeveer 3 minuten en schep dan het vlees weer uit de pan (later voegen wij het vlees weer toe). Laat de olie en het vocht zitten.

Voeg de ui, de knoflookteentjes en de rode peper toe aan de pan en fruit deze een paar minuten. Strooi dan de kruiden over de ui, de knoflook en de pepers en roer alles goed om. Schep dan de reepjes rundvlees weer terug in de pan en meng alles met elkaar.

Na een paar minuten sudderen, voegen we de tamarinde pasta, ketjap manis en rundvlees bouillon toe. Roer alles goed door en zet de deksel op de pan. Laat nu alles een uur tot 1,5 uur sudderen, zodat het rundvlees lekker zacht en gaar wordt.

Ondertussen kun je alvast de bijgerechten maken, zoals sajoer boontjes en witte rijst.

Eet smakelijk!

Daging Smoor
Daging Smoor
Daging Smoor

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter