Recept

Brownies met Walnoten

Brownies met Walnoten

Wij zijn hier allemaal gek op deze brownies met walnoten. We hebben zelf nog nooit iemand gehad die deze brownies niet hemels vonden. Nu kan je deze brownies zelf maken.

De afmetingen van de bakvorm die wij hiervoor hebben gebruikt zijn: 28x18cm.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de chocolade. Zeef de bloem en snijd de walnoten in kleinere stukjes. Splits twee eieren voor de eidooiers en meng die met de 4 overige eieren. Weeg de kristalsuiker en de vanillesuiker af.

Bereiding van de Brownies met Walnoten

Smelt de boter en de chocolade au bain marie.

Au bain marie is een techniek waarbij je alle ingrediënten langzaam smelt. Dit doe je door in een pan een klein laagje water aan de kook te brengen, laat het niet droogkoken! Hierboven op plaats je een bijvoorbeeld een glazen schaal, een kleiner pannetje of een au bain marie pan. Let erop dat de schaal of het pannetje niet het water raakt.

Op deze manier smelt je de boter en de chocolade tot het geheel gesmolten is.

Meng de eieren en de eidooiers in een beslagkom. Klop de eieren tot ze schuimen. Voeg vervolgens het zout, fijne kristalsuiker en de vanillesuiker toe. Klop dit samen tot een geheel en er een dikke massa ontstaat.

Spatel de gesmolten chocolademix door de eiermix heen. Voeg de gezeefde bloem toe en spatel dit hier vervolgens voorzichtig doorheen. Roer als laatste de walnoten er doorheen.

Giet de mix vervolgens in een ingevette en met bloem bepoederde bakvorm en laat de browniemix in het midden van de oven, 40 minuten, bakken.

Wanneer de brownie klaar is, laat het dan afkoelen en snijd het in stukken.

Tip: Verwarm de brownie en eet het met vanilleroomijs!

Yummy !

Brownies met Walnoten

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureBrownies & BlondiesZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (6)

Laat gerust een reactie achter