
Wij zijn hier allemaal gek op deze brownies met walnoten. We hebben zelf nog nooit iemand gehad die deze brownies niet hemels vonden. Nu kan je deze brownies zelf maken.
De afmetingen van de bakvorm die wij hiervoor hebben gebruikt zijn: 28x18cm.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de chocolade. Zeef de bloem en snijd de walnoten in kleinere stukjes. Splits twee eieren voor de eidooiers en meng die met de 4 overige eieren. Weeg de kristalsuiker en de vanillesuiker af.
Bereiding van de Brownies met Walnoten
Smelt de boter en de chocolade au bain marie.
Au bain marie is een techniek waarbij je alle ingrediënten langzaam smelt. Dit doe je door in een pan een klein laagje water aan de kook te brengen, laat het niet droogkoken! Hierboven op plaats je een bijvoorbeeld een glazen schaal, een kleiner pannetje of een au bain marie pan. Let erop dat de schaal of het pannetje niet het water raakt.
Op deze manier smelt je de boter en de chocolade tot het geheel gesmolten is.
Meng de eieren en de eidooiers in een beslagkom. Klop de eieren tot ze schuimen. Voeg vervolgens het zout, fijne kristalsuiker en de vanillesuiker toe. Klop dit samen tot een geheel en er een dikke massa ontstaat.
Spatel de gesmolten chocolademix door de eiermix heen. Voeg de gezeefde bloem toe en spatel dit hier vervolgens voorzichtig doorheen. Roer als laatste de walnoten er doorheen.
Giet de mix vervolgens in een ingevette en met bloem bepoederde bakvorm en laat de browniemix in het midden van de oven, 40 minuten, bakken.
Wanneer de brownie klaar is, laat het dan afkoelen en snijd het in stukken.
Tip: Verwarm de brownie en eet het met vanilleroomijs!
Yummy !

Even een vraagje, in wat voor afmeting brownievorm moet ik de brownies met walnoten maken.
Groet, Marianne
Wij hebben dit recept heel vaak gebakken in een ovenschaal van 27x22x9, maar ook een keer in een vierkante springvorm van 24x24x8, waarbij die ook goed gelukt was. Dus een ovenschaal/bakvorm/springvorm rond deze afmetingen zal voldoen.
Had dit recept recent gemaakt. Had een zakje walnoten gekregen en nog nooit eerder brownies zelf gemaakt. (Altijd uit een pak waar je alleen wat water of melk moet toevoegen)
Waren fantastisch gelukt. Ze waren nog beter de dag erna. Wilde alleen reageren om jullie te bedanken voor dit lekkere recept. Zal het over een tijdje met kerst weer maken.
Hi Angelo,
Wat super leuk om te horen en dat de brownies zo goed gelukt zijn! Heerlijk zijn ze he.
Altijd leuk om zulke berichten te krijgen!
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Moet je de bakvorm bekleden met bakpapier of invetten
Hi Marije,
Je kunt beide doen, wij bekleden hem meestal met bakpapier maar we vetten de bakvorm ook regelmatig in met een beetje olie of boter. Vaak na het invetten bestuiven wij de bakvorm met een klein beetje bloem zodat de brownie straks niet blijft plakken. Het is waar je zelf het lekkerste mee werkt.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma