Recept

Zelfgemaakte Sprinkels

DYI Sprinkels
Zelfgemaakte Sprinkels

Sprinkels. Heerlijk op cupcakes en taarten! Het kan erg gemakkelijk zelf worden gemaakt. Op deze manier heb je meer controle over hoe de sprinkels eruit zien, zodat je ze voor iedere feestdag kan maken. Bijvoorbeeld hartjes voor valentijn, kerstboompjes voor kerst en paaseieren voor pasen. Van deze icing kan je ook grotere en gedetailleerde sprinkels maken. Als je deze laagjes lang genoeg laat drogen, kan je er namelijk nog een tweede laag overheen tekenen. Lees nu snel verder over hoe je deze zelfgemaakte sprinkels kunt maken.

Bereiding van deze zelfgemaakte Sprinkels

We beginnen met het maken van de basis sprinkels mix. De mix voor meringue van dr. Oetker heb ik gebruikt voor dit recept voor de meringue poeder. Meng de poedersuiker, meringue poeder en het water. Verdeel vervolgens dit papje in verschillende bakjes voor de kleuren die jij wilt gebruiken in je sprinkle set. Ik heb, dit keer, gekozen voor rood, groen en wit. Gebruik een satéprikker voor het toevoegen voor de kleurstof aan de meringue mix. Voeg de kleurstof beetje bij beetje toe, tot je de juiste kleur hebt bereikt.

Maak gebruik van spuitzakken of gewoon simpele hersluitbare diepvrieszakjes. Ik heb zelf gebruik gemaakt van hersluitbare diepvrieszakjes. Vul een zakje met de gekleurde meringuemengsel. Pak een vel met bakpapier en plaats dit op je aanrecht. Knip een klein stukje van een hoek van de diepvries zak af. De groote van het stukje dat je eraf knipt, hangt ervanaf hoeveel details je ermee wilt maken. Ik raad aan met een klein gaatje te beginnen. Je kan het gat altijd groter maken, maar niet kleiner!

Spuit op het bakpapier de gewenste vormpjes. Wat ook erg makkelijk is om een paar dunne stroken te spuiten, zodat je mooie langwerpige sprinkels krijgt. Herhaal deze stappen tot er geen meringue mengsel over is.

Nu is het een kwestie van goed laten drogen. Dit kan vier uur duren, maar ook acht uur. Je dus het beste de sprinkels de avond van te voren maken, dan hebben de sprinkels ruimschoots de tijd om goed te drogen. Breek de dunne stroken in kleinere stukjes en haal de andere vormpjes voorzichtig van het bakpapier af. Ik heb deze sprinkels gemengd met wat suikersprinkels die ik heb gekocht bij de Xenos om lekker in de kerststijl te blijven. Veel plezier met het maken van deze sprinkels en wees er vooral heel creatief! In dit recept is echt

The sky is the limit

De sprinkels zijn een paar weken houdbaar.

Geniet van de zelfgemaakte Sprinkels

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Holiday treatsBasisreceptFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter